Foto: DELFI

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei pašlaik nav piedāvāta iespēja kandidēt uz Valsts kontroles vadītāja amatu, bet, ja šāds piedāvājums tiks izteikts, viņa to rūpīgi izvērtēs, informēja ministrijā.

"Pētersone-Godmane atzinīgi vērtē līdzšinējo sadarbību ar Valsts kontroli un atzīst, ka šī ir viena no nozīmīgākajām valsts iestādēm, kas uzliek lielu atbildību tās vadītājam. Vienlaikus jāatzīst, ka valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai ir izdevies izveidot profesionālu komandu un panākt sabiedrības izpratni un atbalstu Valsts kontroles īstenotajām aktivitātēm, kā arī veicināt finanšu līdzekļu efektīvu pārvaldību revidētajās iestādēs," atzina IeM.

Jau ziņots, ka arī Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, kas publiski izskanējusi kā otra iespējamā kandidāte valsts kontroliera amatam, nav piedāvāts kandidēt uz šo amatu un viņa sola vērtēt šādu piedāvājumu tad, ja tādu saņems.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" 29.novembrī ziņoja, ka valsts kontrolieres amatam koalīcijas partijas pašreiz apspriež divas kandidatūras – Pētersoni-Godmani un Dreimani. Koalīcijas partiju pārstāvji gan aģentūrai BNS šādu informāciju noliedza.

Sudrabas pilnvaru termiņš beidzas nākamā gada 21.janvārī. Valsts kontrolieres amatā viņa tika ievēlēta 2004.gada 22.decembrī.

Saskaņā ar Valsts kontroles likumu valsts kontrolieri amatā ieceļ Saeima uz četriem gadiem Saeimas Kārtības rullī paredzētajā kārtībā. Viena un tā pati persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk nekā divus termiņus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!