Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Andris Staris pagājušās nedēļas nogalē likvidējis valsts sekretāra ārštata padomnieka amatu.
Tādējādi no ārštata padomnieka amata atlaisti visi 19 līdzšinējie Stara padomnieki, pirmdien BNS apstiprināja IeM preses sekretārs Normunds Beļskis.

Viņš nevarēja pateikt, kāpēc Staris pieņēmis šādu lēmumu.

IeM preses sekretārs arī nevarēja nosaukt nevienu cilvēku, kas bijis Stara padomnieks. Viņš tikai sacīja, ka padomnieki par savu padomu došanu atlīdzību nav saņēmuši un to vārdus nekad nav atklājis arī pats Staris.

Neoficiāla informācija liecina, ka Stara padomnieki bijuši vairāki bijušie policijas darbinieki - Mihails Belkins, Viktors Bugajs un citi.

Īpaša interese ārštata padomniekiem pēdējā laikā pievērsta korupcijas novēršanas likuma dēļ.

Līdz šim ārštata padomniekiem nebija jāiesniedz savu ienākumu deklarācijas. Tomēr Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā nedēļā atzina, ka, pēc korupcijas novēršanas likuma, ārštata padomnieki ir uzskatāmi par amatpersonām, tādēļ viņiem būtu jāsniedz savu ienākumu deklarācijas.

Tomēr toreiz VID arī paziņoja, ka pagaidām ienākumu deklarācijas neiesniegušās amatpersonas nesodīs, bet nākotnē, kad padomnieks savā amatā būs pavadījis mēnesi, deklarācijas būs jāiesniedz obligāti.

Pēc likuma, ienākumu deklarācijas ir jāiesniedz pēc katras personas pieraksta vietas, tādēļ VID tuvākajā laikā teritoriālajām nodaļām izsūtīs vēstules par korupcijas novēršanas likuma piemērošanu ārštata padomniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!