Foto: LETA

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir darījis visu, lai viņa vadītajā iestādē nodrošinātu uzrāvienu attīstībā, komentējot jautājumu par iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) kritiku par policijas darbu, sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs.

Trofimovs, komentējot kritiku, sacīja, ka pieprasījums pēc labākas izmeklēšanas kvalitātes un policijas pakalpojuma ir saprotams. Viņš norādīja, ka policijas priekšnieks ir rīkojies – ir apstiprināts plāns ar darbībām, kas paveicamas īstermiņā. Tāpat ir izveidota pārmaiņu vadības komanda, kurā dažādos formātos apspriesti attīstības jautājumi, notiek strukturālas pārmaiņas.

Runājot par nākamā gada valsts budžetu, IeM valsts sekretārs atzina, ka iekšlietu budžets risinās nozares akūtākās problēmas, piemēram, atlīdzību palielināšanu. No Trofimova teiktā izriet, ka patlaban iekšlietu struktūrās ap 6000 cilvēkiem atlīdzība nesasniedz 900 eiro. Atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadlīnijām tas vērtēts kā korupcijas risks. Līdz ar to atalgojuma palielināšana ir ministrijas prioritāte.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrijas prioritātēm 2020. gadā papildus plānots novirzīt 18,9 miljonus eiro. No tiem 10,7 miljoni eiro paredzēti atlīdzību palielināšanai.

IeM gan atlīdzības palielināšanai pieprasīja 26,9 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!