Foto: LETA
Piektdien svinīgā pasākumā Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS) tiks iemūrēta simboliska kapsula, tādējādi uzsākot jaunas uzņemšanas un reanimācijas nodaļas celtniecību ārstniecības iestādē, portālu „Delfi” informēja Veselības ministrijā (VM).

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētais projekts paredz jaunas ēkas būvi, kur paredzēta uzņemšanas nodaļa un reanimācijas un intensīvās terapijas nodaļa. Projekts kopumā izmaksās 1,9 miljonus latu, no tiem 85% segs ERAF.

VM norāda, ka jaunās telpas ļaus ātri un kvalitāti apkalpot pacientu plūsmu un neatliekamās medicīniskās palīdzības vajadzības. Papildus paredzēts veikt rekonstrukciju esošās telpās, lai savienotu jaunbūvi ar esošo slimnīcu, līdz ar to paplašinot uzņemšanas nodaļas platību.

Projekta mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, ātrumu, izmaksu efektivitāti un pieejamību Rīgas pilsētas, Rīgas reģiona un visas Latvijas iedzīvotājiem, sniedzot kvalitatīvu medicīnisko palīdzību smagu skeleta traumu gadījumos, sarežģītu traumu seku likvidēšanā, ortopēdisko operāciju dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos, kā arī citu sekundāro medicīnisko aprūpi un Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta apkalpošanu, skaidro VM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!