Foto: LETA
Iepriekšējās valdības ministriem un viņu birojos strādājošajiem cilvēkiem atlaišanas pabalstos un kompensācijās izmaksās pusmiljonu eiro, paredz otrdien, 20. decembrī, valdībā lemtais.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Valsts kanceleja apkopoja informāciju par tām ministrijām, kuras ir iesniegušas pieprasījumus par atlaišanas kompensācijām. Vairākas ministrijas to neizdarīja.

Saistībā ar Ministru kabineta maiņu un jaunās valdības izveidošanu šā gada 14. decembrī Valsts kancelejai, Aizsardzības ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Zemkopības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Labklājības ministrijai, Tieslietu ministrijai un Veselības ministrijai jānodrošina Ministru kabineta locekļiem un Ministru prezidenta un ministru konsultatīvajām amatpersonām un parlamentārajiem sekretāriem pienākas atlaišanas pabalstu izmaksa, kā arī kompensācijas izmaksa par neizmantoto atvaļinājumu.

Lai nodrošinātu atlaišanas pabalsta un kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu Ministru kabineta locekļiem, Ministru prezidenta biroja un ministru konsultatīvajām amatpersonām, kā arī ministriju parlamentārajiem sekretāriem, beidzot pildīt amata pienākumus, no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirti 509 087 eiro.

No minētās summas 219 066 eiro piešķirti Valsts kancelejai (Ministru kabineta locekļiem), Aizsardzības ministrijai – 81 230 eiro, Izglītības un zinātnes ministrijai – 23 314 eiro, Zemkopības ministrijai – 47 389 eiro, Satiksmes ministrijai – 30 747 eiro, Labklājības ministrijai – 21 082 eiro, Tieslietu ministrijai – 55 601 eiro, bet Veselības ministrijai – 30 658 eiro.

Jau vēstīts, ka pēc 14. Saeimas vēlēšanām izmainījās gan Saeimas, gan arī Ministru kabineta sastāvs. Parlamentā neiekļuva iepriekšējie koalīcijas partneri "Konservatīvie", "Attīstībai/Par!" (AP).

Iepriekšējā valdībā aizsardzības ministrs bija Artis Pabriks (AP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K), labklājības ministrs Gatis Eglītis (K), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K), savukārt zemkopības ministriju neturpinās vadīt Nacionālās apvienības pārstāvis Kaspars Gerhards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!