Foto: LETA

Augsta līmeņa ierēdņu rotācijas turpinās un par Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieci finanšu politikas jautājumos kļuvusi līdzšinējā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Attīstības instrumentu departamenta direktore Arina Andreičika.

Andreičika pārcelta amatā ar premjera rīkojumu. Valsts pārvaldē viņa strādā kopš 2002.gada un līdzšinējā darba pieredze bijusi saistīta ar VARAM un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju. Andreičikai ir maģistra grāds Eiropas studijās, augstākā izglītība tiesību zinātnēs un bakalaura grāds ekonomikā.

Valsts sekretāres vietniecei būs jākoordinē ministrijas politikas izstrāde, politisko lēmumu īstenošana, stratēģijas izstrāde un tās īstenošana saskaņā ar vadības nostādnēm savas kompetences ietvaros. Tāpat viņai jānodrošina tautsaimniecības un valsts finanšu stāvokļa analīze, makroekonomisko un fiskālo rādītāju prognozēšana, kā arī valsts īstenotās fiskālas politikas ietekmes uz tautsaimniecību izvērtēšana.

Valsts sekretāres vietnieces pienākumos ietilps koordinēt politikas ietvara, kas nodrošina tautsaimniecības izaugsmes, fiskālās ilgtspējas un finanšu stabilitātes nacionālā līmenī veidošanu un vadīšanu, kā arī nodrošināt saistīto interešu aizstāvību starptautiskā līmenī.

Andreičikas padotībā būs Finanšu tirgus politikas departaments, Fiskālās politikas departaments un Tautsaimniecības analīzes departaments.

Jau ziņots, ka valdība iepriekš apstiprinājusi vērienīgu augsta līmeņa ierēdņu rotāciju, kuras rezultātā Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Eiropas Savienības fondu apguves lietās Aleksandrs Antonovs kļuva par VARAM valsts sekretāru, bet viņa pienākumus uzticēja ministrijas valsts sekretāres vietniekam finanšu politikas jautājumos Armandam Eberhardam.

Rotācijas rezultātā ilggadējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis tika pārcelts Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatā, bet atstādinātā Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa nonāca VARAM pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītāja amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!