Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī kāds 37 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā Kurzemē ar saindēšanos pēc tam, kad bija iedzēris iepriekš minerālūdens pudelē ielietu benzīnu, portāls “Delfi” uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Vīrietis bija alkohola reibumā. Viņš bija aizmirsis, ka iepriekš pats ielējis benzīnu minerālūdens pudelē un tā nu to iedzēris.

Piektdien smagu darba traumu guva kāds 42 gadus vecs vīrietis, kuram uzkrita smaga metāla konstrukcija, kā arī smagas traumas guvis un smagā stāvoklī slimnīcā nogādāts kāds 34 gadus vecs vīrietis Zemgalē. Viņš strādājis uz stalažām strādājis, bet mūris sācis brukt, un, lai no mūra gabalu fragmentiem izvairītos, vīrietis lecis no stalažām, uzlecis uz būvgružiem un traumējis kāju. Viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt kādam 43 gadus vecam vīrietim darba vietā lentzāģī ierauta plauksta un viņš guvis nopietnus savainojumus. Mediķi viņu nogādājuši slimnīcā Rīgā.

Kurzemē kāda 41 gadu veca sieviete nogādāta slimnīcā pēc bites dzēliena sejā. Viņai radusies izteikta alerģiska reakcija, parādījusies nātrene.

Tāpat mediķu uzmanības lokā nonākuši velosipēdisti, kuri iekļuvuši kopumā septiņos incidentos - viņus gan notriekušas automašīnas, gan velosipēdisti krituši paši. Tā Rīgā kāds 39 gadus vecs iereibis vīrietis braucis ar velosipēdu, kritis no metru augstas apmales un guvis nopietnu galvas un kakla daļas skriemeļu traumu.

Kopumā mediķiem bijuši 1280 izsaukumi, no kuriem 288 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!