Foto: Shutterstock

Piektdien, 29. jūlija vēlā vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies uz izsaukumu Āgenskalnā, kur kādā dzīvokļa lodžijā atrodas apmēram piecus gadus vecs bērns, kurš sauc pēc tēva, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargus sagaidījis izsaucējs, kurš norādījis uz lodžiju. Tajā bijusi redzama maza meitene, no kuras kārtības sargi noskaidrojuši, ka viņa dzīvoklī ir atstāta viena kopā ar divus gadus veco brālīti.

Pašvaldības policistiem neizdevās sazināties ar bērnu vecākiem, tāpēc uz notikuma vietu izsaukti Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.

Ugunsdzēsēji konstatējuši, ka pie lodžijas nav iespējams piekļūt. Līdz ar to pieņemts lēmums uzlauzt dzīvokļa durvis, taču tieši tobrīd ieradusies bērnu māte, kura kārtības sargus ielaidusi dzīvoklī.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatījuši bērnus un konstatējuši, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

Pārrunās ar māti kārtības sargi secinājuši, ka viņa ir alkohola reibumā. Sieviete skaidrojusi, ka bērnus esot atstājusi vienus, jo gājusi pretī vīram, kurš nācis mājās no darba. Viens no bērniem ir kopīgs, taču vecākā meita ir no vīra pirmās laulības un paliek pie pāra brīvdienās.

Tieši tobrīd istabā ienācis bērnu tēvs, kas apstiprinājis sievietes teikto. Policija skaidro, ka nekas nav liecinājis, ka bērnu tēvs būtu alkohola reibumā.

Par notikušo no vecākiem pieņemtas liecības, un lietas materiāli nosūtīti Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

Vienlaikus policija atgādina, ka vecāki vai personas, kuru aprūpē bērns nodots, nedrīkst atstāt nepieskatītus bērnus līdz septiņu gadu vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!