Foto: LETA
Saistībā ar demontāžas darbiem līdz 12. septembrim tiek slēgta transportlīdzekļu satiksme Uzvaras parka stāvlaukumā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Norādītajā laika periodā tiek slēgta tiks arī gājēju kustība Bāriņu ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai, kā arī Uzvaras bulvāra posmā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai.

Ierobežojumu teritorija un termiņš var tik mainīts, atkarībā no darbu gaitas un operatīvās situācijas parka apkārtnē, taču dome par to sola ziņots atsevišķi.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien, 22. augustā, tika uzsākti teritorijas sagatavošanas darbi, lai pieminekli nojauktu. Reaģējot uz pieminekļa nojaukšanas plāniem, pirmdienas vakarā pie objekta sapulcējās aptuveni 50 protestētāji, kuri apmēram stundas laikā tika izklīdināti.

Kopumā policija aizturēja septiņus cilvēkus.

Kā ziņots, 13. maijā Rīgas dome ārkārtas sēdē atbalstīja Pārdaugavā esošā tā dēvētā Uzvaras pieminekļa demontāžu.

Gala lēmums par padomju režīma slavinošu pieminekļu demontāžu tika pieņemts 16. jūnijā, kad Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā.

Tas paredz, ka šādu objektu, tostarp arī Pārdaugavā esošā pieminekļu kompleksa, demontāžu būs jāveic līdz 15. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!