Foto: Shutterstock

Situācija medicīnas nozarē ir draudīga un ierobežojumiem ir jābūt, bet tiem jābūt mērķētiem uz tām sabiedrības grupām, kas reāli aizpilda slimnīcas, portālam "Delfi" pauda politiķis Jānis Iesalnieks (NA).

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pirmdien sasauktajā Krīzes vadības padomē rosinās noteikt valstī stingrus drošības pasākumus, kas nekavējoties samazina kontaktu skaitu sabiedrībā par vismaz 40%.

NA piedāvātos ierobežojumus ir pārrunājuši partijas valdē, taču nav sprieduši par to, kādus konkrētus pasākumus NA atbalstītu vai piedāvātu no savas puses, pauda Iesalnieks.

"Situācija medicīnas nozarē ir draudīga un kaut kādiem ierobežojumiem būtu jābūt, bet tiem būtu jābūt mērķētiem uz tām sabiedrības grupām, kas reāli aizpilda šīs slimnīcas – riska grupām, ne tik daudz uz bērniem un jauniem cilvēkiem," norādīja politiķis.

Viņš pauda, ka ierobežojumiem būtu jābūt tur, kur ir apstākļi vīrusa labvēlīgai izplatībai, piemēram, sabiedriskajā transportā un citas vietās.

Lai gan politiķis norādīja, ka skolām būtu maksimāli jāpaliek vaļā, jaunākās Covid-19 izplatības tendences un prognozes var šo uzskatu mainīt, norādīja Iesalnieks.

Savukārt koalīcijā neietilpstošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paziņojumā medijiem norāda, ka šobrīd epidemioloģiskā situācija prasa tūlītēju un izlēmīgu valdības rīcību, taču valdībai jau sen bija jābūt skaidram ierobežojumu plānam vairākās nozarēs, efektīvam un precīzam ierobežojumu noteikšanas pamatojumam, kā arī skaidram izmaksu aprēķinam un atbilstoši rezervētam finansējumam.

ZZS aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV) skaidrot valdības rīcības plānu, kā pilnīgas sabiedriskās dzīves un saimnieciskās darbības noslēgšanas jeb mājsēdes gadījumā tiks organizēta dažādu nozaru funkcionēšana, kā iedzīvotāji varēs saņemt nepieciešamos pakalpojumus un kā valdība kompensēs ierobežojumu rezultātā uzņēmējiem radītos zaudējumus.

Savukārt, ja šādai situācijai nav savlaicīgi izstrādāts plāns, tad premjeram jāizvērtē sava atbildība šo divu gadu garumā un jāatkāpjas, uzskata ZZS.

Jau ziņots, ka partiju apvienības "Jaunā vienotība" un partijas "Vienotība" valžu kopsēdē pirmdien vienbalsīgi lemts atbalstīt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) jau iepriekš pausto pozīciju, ka Covid-19 straujās saslimstības ierobežošanai nav cita ceļa kā vien ieviest ļoti stingrus ikdienas ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!