Foto: DELFI

Ierobežojumu ieviešana tikai no 11. oktobra nozīmē veselības aprūpes sistēmas galēju pārslodzi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Veselības ministrijas (VM) galvenais infektologs Uga Dumpis.

Viņš pauda, ka tā būs ar ļoti smagām sekām pacientiem un pārgurušajam medicīnas personālam.

"Grūti saprast, kāpēc visas trīs Baltijas valstis politiski ir izvēlējušās vienādu scenāriju, kad uzvara bija tik tuvu," raksta Dumpis.

Jau ziņots, ka valdība otrdien pieņēma jaunus epidemioloģisko drošības prasību noteikumus, paredzot vairumu pakalpojumu nodrošināt tikai personām ar Covid-19 sertifikātu, tāpat regulējumā atrunātas darba devēja tiesības pieprasīt darbiniekam uzrādīt Covid-19 sertifikātu un no 15. novembra paredzēta arī Covid-19 sertifikāta prasība medicīnas, izglītības un sociālās aprūpes jomā strādājošajiem.

Ministru kabineta otrdien pieņemtie noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" stāsies spēkā 11. oktobrī, bet prasība par atsevišķās jomās strādājošo pienākumu iegūt Covid-19 sertifikātu, kas apliecinātu vakcinācijas pret Covid-19 vai šīs infekcijas pārslimošanas faktu, stāsies spēkā 15. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!