Administratīvā rajona tiesa ierosinājusi administratīvo lietu par Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pagaidu lēmuma atcelšanu, kurā tas bijis aizliedzis reklāmas kampaņas „Nāc uz „Biti”. Mēs nosegsim līgumsodu” translēšanu.

Telekomunikāciju uzņēmums, apstrīdot centra 25. maijā pieņemto lēmumu, pieteikumos Administratīvajai rajona tiesai un Ekonomikas ministrijai akcentē, ka „Bite” jau reklāmas kampaņā atzinusi, ka piedāvā segt klientu izdevumus līgumsodu segšanā. Tāpat „Bite” PTAC pārmet lēmuma pieņemšanu, nesagaidot vēstuli no „Bites”, tādējādi pārkāpjot Administratīvā procesa likuma normas. Pēc „Bites” ieskatiem PTAC neesot arī ņēmis vērā reklāmu visas kampaņas kontekstā, pārkāpjot likumā noteikto kārtību.

„Bite” arī apstrīd PTAC teikto, ka patērētājs lēmumu pieņēmis reklāmas skatīšanās laikā, jo vēl pirms līguma noslēgšanas, piedāvājuma nosacījumi klientam ir atkārtoti izskaidroti.

Jau vēstīts, ka PTAC kā savas rīcības argumentus minēja reklāmā, pēc tā ieskatiem, esošo nepatieso informāciju. Turklāt reklāmā izskanējusī informācija ir pretēja mājas lapā esošajām ziņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!