Valsts policijas Iekšējās drošības birojs ierosinājis disciplinārlietu pret Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) vecāko inspektoru par uzņēmēja Gata Saknīša automašīnas pārbaudi, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums "Panorāma".
Inspektora vārds netiek atklāts.

Paredzēts turpināt vērtēt ONAP vadības un speciālās vienības "Omega" darbības, vēstīja "Panorāma".

LTV informēja, ka prokuratūra Saknītim uzrādījusi apsūdzību par kukuļdošanu. Uzņēmējs šīm apsūdzībām nepiekrīt.

Jau ziņots, ka prokuratūra janvāra beigās atzina, ka, aizturot Saknīti, viņa automašīna pārmeklēta nepamatoti.

Policistiem, kas pārbaudīja Saknīša automašīnu, vajadzēja saņemt uzņēmēja atļauju vai izmeklēšanas tiesneša sankciju, sacīja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.

Atzinums nosūtīts Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojam.

Saknītis iepriekš lūdza veikt dienesta izmeklēšanu pret ONAP un Drošības policijas atbildīgajām amatpersonām, kuras pieļāvušas pretlikumīgu viņa automašīnas kratīšanu bez meklējamā objekta esamības.

"Man kā par kukuļdošanas mēģinājumu aizturētajam iespējamā nozieguma rīks varēja būt tikai naudas summa, bet tā tika izņemta vēl pirms manas aizturēšanas. Tādējādi ONAP darbiniekiem vairs nebija nekāda pamata veikt kratīšanu, jo nevar būt nekāda meklējamā objekta," uzskata Saknītis.

VP Iekšējais drošības birojs 11.janvārī sāka dienesta pārbaudi par Saknīša iesniegumā minētajiem faktiem, aģentūru LETA informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Jau ziņots, ka Saknītis 4.janvārī aptuveni plkst.8 aizturēts, jo ar automašīnu "Toyota Land Cruiser" pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu uz Tallinas šosejas Baltezerā. Lai izvairītos no administratīvās atbildības un policijas darbinieki nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis ceļu policistam devis 40 latu kukuli, apgalvoja policija. Saknītis noliedza, ka būtu devis kukuli policistiem.

Saknītis aizturēts notikuma vietā. Pārbaudes laikā viņa automašīnas salonā atrasts un atsavināts ierocis.

Uzņēmēja advokāts Mārcis Miķelsons skaidroja, ka ierocis un tā nēsāšanas atļauja pieder Saknīša miesassargam, kurš braucis citā mašīnā aiz uzņēmēja.

Policija pieņēmusi lēmumu sadalīt kriminālprocesu, izdalot materiālus pret Saknīša miesassargu Juriju Subotjalo par ieroča nevērīgu glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!