Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume pēc dienesta pārbaudes otrdien ierosinājis disciplinārlietu pret valsts aģentūras "Materiālās rezerves" direktoru Valēriju Koķi un viņa vietnieci juridiskajos jautājumos Kristīni Mackeviču, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrija.

Pārbaude tika veikta valsts sekretāra uzdevumā un tajā izvērtēja valsts aģentūras "Materiālās rezerves" amatpersonu rīcību, nenodrošinot savlaicīgu Drošības policijas lēmuma par aptuveni 1200 tonnu spirta realizāciju izpildi.

Valsts aģentūras "Materiālās rezerves" direktoram arī uzdots aktivizēt Drošības policijas lēmuma izpildi, lai novērstu turpmāku materiālo zaudējumu radīšanu valstij.

Direktoram arī jāizstrādā iekšējais normatīvais akts, kas reglamentētu komisijas izveidošanu, tās darba kārtību un locekļu atbildību, veicot iepirkumus un izpildot lēmumus par lietisko pierādījumu realizēšanu vai iznīcināšanu.

Koķim arī jāveic pasākumus, lai turpmāk nepieļautu dienesta pārbaudes rezultātā konstatētos trūkumus un tiesību aktu pārkāpumus valsts aģentūras "Materiālās rezerves" darbā.

Drošības policija jau šā gada 28.janvārī kriminālprocesa ietvaros nolēma nodot realizācijai 1 199 916,12 kilogramus nedenaturēta etilspirta, kas 2007.gada augusta beigās tika atsavināts Rēzeknes muitas kontrolpunktā.

Kriminālprocesu par 2007.gada augusta beigās Rēzeknes muitas kontrolpunktā Latvijā no Krievijas ievestām 22 dzelzceļa cisternām ar spirtam līdzīgu šķidrumu Drošības policija ierosināja pērnā gada rudenī. Saskaņā ar pavaddokumentiem cisternās esošais šķidrums bija deklarēts kā tehniskais spirts vai automobiļu kopšanas līdzeklis.

Tomēr, veicot ekspertīzi, konstatēts, ka dzelzceļa cisternās atrodas nedenaturēts etilspirts jeb pārtikas spirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!