Valsts Civildienesta pārvalde (VCP), izmeklējot pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Andreju Sončiku ierosināto disciplinārlietu, piektdien, 20.decembrī, ierosinājusi disciplinārlietu arī pret VID Juridiskās pārvaldes direktori Irinu Kondakovu.
Disciplinārlieta ierosināta par tiešo dienesta pienākumu nepamatotu neizpildi, kā dēļ, iespējams, nodarīti būtiski zaudējumi valsts budžetam, informēja VCP Sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Egita Diure.

Kondakova no amata pienākumu pildīšanas nav atstādināta. Juridiskās pārvaldes direktores pienākumos ietilpst tiesisku lēmumu projektu, kas nodrošinātu VID administrēto nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu, sagatavošana.

Tieši Kondakova sagatavojusi VID 2002.gada 18.oktobra lēmumu, ar kuru bez juridiska un lietderības pamatojuma ir atsaukts VID prasījums pret apdrošināšanas AS "Baltikums" par SIA "Dinaz nafta" Ls 997 177 muitas parāda samaksu.

VCP informē, ka pret Sončiku 26.novembrī disciplinārlietu ierosināja finanšu ministrs Valdis Dombrovskis par pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu un padoto darba nepietiekamu organizēšanu.

Par Sončika darbībām ierosinātā lieta tika nodota izmeklēšanai VCP un, izvērtējot tās materiālus, tika ierosinātas divas jaunas disciplinārlietas – 16.decembrī pret Sončiku par tiešo dienesta pienākumu neizpildi un 20.decembrī pret Kondakovu par pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu.

Tā kā abas pret VID ģenerāldirektoru ierosinātās disciplinārlietas ir savstarpēji saistītas, un, tās izmeklējot, vēl nav saņemti visi nepieciešamie materiāli un paskaidrojumi, VCP nolemts abas lietas apvienot vienā un lietas izmeklēšanas termiņu pagarināt līdz 2003.gada 26.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!