Koalīcijā pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija nolēmusi ierosināt Saeimā izveidot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzraudzības apakškomisiju.
ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pastāstīja, ka frakcija trešdien spriedusi, ka jānodrošina parlamentārā kontrole ne tikai pār drošības iestādēm, bet arī pār KNAB. Brigmanis teica, ka ZZS iecerējusi sagatavot šādu priekšlikumu šobrīd Saeimā komisijām nodotajiem grozījumiem KNAB likumā un uz otro lasījumu to iesniegs izskatīšanai Saeimā.

Brigmanis sacīja, ka frakcija ierosinās šādu apakškomisiju veidot Nacionālās drošības komisijas paspārnē.

ZZS jau iepriekš nākusi klajā ar ierosinājumu, ka jānodrošina lielāka KNAB darba kontrole. Jūnijā ZZS paziņoja, ka ir gatava balsot par valdības ierosinājumu svītrot juridiskās izglītības prasību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktoram tikai tad, ja Saeima atbalstīs ZZS iesniegtos grozījumus KNAB likumā, kas paredz biroja uzraudzības padomes izveidošanu.

Priekšlikums par uzraudzības padomes veidošanu tā arī neatrada dzirdīgas ausis koalīcijas partneru vidū, un vēlāk par vairs netika runāts, savukārt juridiskās izglītības prasību biroja vadītājam tomēr svītroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!