Rīgas domes Kapu konsultatīvā padome šodien pieņēma konceptuālu lēmumu par kapu muzeja veidošanu.
Muzeja veidošanu atbalstīja lielākā daļa konsultatīvās padomes locekļu. Tika nolemts uzdot konsultatīvās padomes priekšsēdētājam Jānim Karpovičam tālāk risināt jautājumus par piemērotu telpu atrašanu muzeja vajadzībām.

Sākotnējā doma par muzeja ierīkošanu Aizsaules ielā 2, kur esot brīva neiela telpa tika noraidīta, jo tā neesot piemērota muzeja vajadzībām.

Kapu muzejā varētu izvietot informāciju par slaveniem Latvijas cilvēkiem, par to kapavietām gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Pēc padomes locekļu rīcībā esošās informācijas, Eiropā esot aptuveni 5 vai 6 kapu muzeji, kuri gan lielākoties esot privāti.

Kapu konsultatīvā padome atbalstīja un nolēma virzīt tālākai izskatīšanai Rīgas domes komitejās ierosinājumu pie lielākajiem Rīgas kapiem izvietot informatīvos stendus. Informatīvu stendu varētu izvietot pirmkārt pie Raiņa kapiem.

Tas būtu precīzas kartes, kurās norādītas slavenību pēdējās atdusas vietas, kā arī izcili kapu pieminekļi, kuriem ir augsta mākslinieciska vērtība.

Atsevišķi padomes locekļi gan iebilda pret mākslinieciski augstvērtīgu kapu piemiņas vietu publiskošanu, jo tās tiekot speciāli slēptas, lai netiktu apzagtas.

Diskusiju izraisīja arī jautājums par to, kādu informāciju norādīt informatīvajos stendos. Vai tur līdzās dzejniekiem, rakstniekiem, sabiedriskajiem darbiniekiem ir jānorāda, piemēram kriminālās autoritātes?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!