Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ierosinās aizliegt dzīvokļu privatizāciju uz trešās personas vārda ar starpnieka palīdzību. Komisija trešdien uzklausīja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes pārstāvja Nila Žuravļova informāciju par konstatētajiem gadījumiem, kad mākleri apkrāpj iedzīvotājus, kārtojot dzīvokļu privatizāciju.
Saskaņā ar sniegto informāciju krāpšanas gadījumu skaits ir pieaudzis kopš laika, kad likums atļauj dzīvokļu privatizāciju uz trešās personas vārda.

Šogad Rīgā ir konstatēti vairāk nekā 400 gadījumu, kad mākleri šādā veidā apkrāpj iedzīvotājus. Pamatā krāpšanas upuri ir veci cilvēki, turklāt bieži vien ir lielas grūtības ierosināt krimināllietu par šiem krāpšanas gadījumiem, jo visi dokumenti par dzīvokļu privatizāciju ir noformēti likumīgi.

Lai ierobežotu mākleru nelikumīgu darbību, Saeimas komisija ierosinās aizliegt dzīvokļu privatizāciju uz trešās personas vārda un ar starpnieka palīdzību. Tāpat komisija lūgs Rīgas Galvenās policijas pārvaldei sniegt priekšlikumus par mākleru darbības reglamentēšanu.

Žuravļovs informēja, ka šobrīd Rīgā ar nereģistrētu uzņēmējdarbību nodarbojas apmēram 2000 mākleru. Viņaprāt, vajadzētu ieviest mākleru licencēšanu, kā arī noteikt garantijas naudu, lai varētu nodarboties ar šādu uzņēmējdarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!