Ierosināta veterināro medikamentu un zoopreču tirgotāja AS "Latvijas zoovetapgāde" maksātnespējas lieta, pamatojoties uz likvidējamās maksātnespējīgās SIA "Zemgaļi" administratora pieteikumu tiesā, liecina "Latvijas zoovetapgādes" paziņojums Rīgas Fondu biržā (RFB).

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 20. maijā, pamatojoties uz "Zemgaļu" administratora pieteikumu, pieņēma lēmumu ierosināt "Latvijas zoovetapgādes" maksātnespējas lietu.

"Latvijas zoovetapgāde" vadība uzsver, ka "Zemgaļu" administratora pieteikums tiesā ir nepamatots, tajā minētie apstākļi un fakti ir apšaubāmi, kā arī nav saprotami šī pieteikuma iesniegšanai tiesā apsvērumi. Sabiedrība ir cēlusi iebildumus pret prasījumu.

Kā ziņots, "Latvijas zoovetapgādes" neto apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,98 miljoni latu, liecina uzņēmuma nerevidētais pērnā gada darbības pārskats, kas iesniegts RFB.

Pērn uzņēmums apgrozījis par 24,4% mazāk līdzekļu nekā 2006.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 3,93 miljoni latu.

2007. gadu "Latvijas zoovetapgāde" noslēdza ar 54 485 latu peļņu.

"Latvijas zoovetapgāde" aktīvu kopsumma pērnā gada beigās sasniegusi 1,48 miljonus latu, bet pašu kapitāla apjoms - 500 019 latus.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "Latvijas zoovetapgādes" mērķtirgus ir lauksaimniecībā iesaistītie uzņēmumi, kuru attīstība tieši ietekmē sabiedrības darbību. Ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā ir uzlabojusies situācija šajā nozarē, to ir veicinājušas subsīdijas un pieejamie kredītresursi. Nozarē ir vērojama lielo ganāmpulku attīstība un dzīvnieku skaita pieaugums, kas pozitīvi ietekmē uzņēmuma vienas vienības izmaksas un ļauj uzņēmumam būt konkurētspējīgam.

Lauksaimniecības nozarē vērojama uzņēmēju izglītošanās. Uzņēmēji cenšas balstīt savu darbību uz pareizu barības vielu un barības piedevu lietošanu, lai samazinātu medikamentu patēriņu, tas ir - tiecas uz kvalitatīvu lopu audzēšanu, izmantojot profilaktiskās vakcīnas un kvalitatīvu pārtiku.

Ziņojumā teikts, ka barības vielu, barības piedevu un profilaktisko vakcīnu tirgus attīstības tendences ir augošas, bet medikamentu - zāļu tirdzniecības tendences samazināsies, kas "Latvijas Zoovetapgādei" tuvākajos gados ļaus attīstīt barības vielu tirdzniecības jomu un saglabāt nemainīgu medikamentu tirdzniecību.

"Latvijas zoovetapgādei" ir izveidots aptieku tīkls visā Latvijas teritorijā, tā nodarbojas ar preču mazumtirdzniecību. Uzņēmums norāda, ka tā priekšrocība ir plašais preču klāsts ar ekskluzīvām tiesībām būt vienīgajiem izplatītājiem Latvijā.

Nākotnē uzņēmums plāno ieviest savu produkciju lielveikalu tīklos, kas būtiski uzlabotu sabiedrības stāvokli tirgū un ļautu iekarot arī neprofesionālās barības tirgus nišu.

2007. gada 2. janvārī RFB Brīvajā sarakstā tika iekļautas "Latvijas zoovetapgādes" uzrādītāja akcijas ar balsstiesībām. RFB Brīvajā sarakstā iekļautas 451 244 uzņēmuma akcijas ar nominālvērtību viens lats.

Sabiedrības akcijas biržas Brīvajā sarakstā kotētas līdz 2004. gada sākumam. Tā kā mainījās nosacījumi un tika noteikta maksa akciju tirdzniecībai Brīvajā sarakstā, gandrīz puse uzņēmumu nepārslēdza līgumu ar biržu par akciju tirdzniecību 2004. gadā, tādēļ biržas valde pieņēma lēmumu izslēgt uzņēmumus no Brīvā saraksta.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati liecina, ka 2005. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3 413 280 lati, bet 2004. gadā - 2 559 030 lati. Uzņēmums 2005. gadā strādāja ar 9010 latu peļņu, bet 2004. gadā bija 253 543 latu zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!