Foto: LETA

Ieslodzījuma vietas teritorijā ieslodzīto drīkst apmeklēt persona, kurai ir derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir pilnībā vakcinēta, vai ir pārslimojusi Covid-19, vai personai ir veikts Covid-19 tests un tā rezultāts ir negatīvs, portālu "Delfi" informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Ksenija Vītola.

Satikšanās laikā jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības – jāievēro distance, jālieto sejas maska un jādezinficē rokas, informē IeVP.

Saskaņā ar šī gada 28. septembra Ministru kabineta noteikumu Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" 77. punktu un 78. punktu ieslodzījuma vietā tiek nodrošināta epidemioloģiski daļēji droša vai nedroša vide.

Ieslodzījuma vietu darbiniekiem pieļaujams arī negatīvs RNS testa rezultāts, ja tests veikts pēdējo 72 stundu laikā pirms ierašanās ieslodzījuma vietā.

Laika posmā no 2021. gada 11. oktobra līdz 17. oktobrim ieslodzījuma vietas teritorijā būs pieļaujams atrasties arī ieslodzījuma vietu darbiniekiem ar Covid-19 antigēnu ātrās pārbaudes negatīvu testu, kas ir nopērkams aptiekā un citās tirdzniecības vietās, un vairāk par to lasāms IeVP mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!