Foto: Publicitātes foto

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IVP) priekšnieka atlases komisija nolēmusi uz konkursa trešo kārtu izvirzīt vienu no trim kandidātiem, kas piedalījās atklātā konkursa otrajā kārtā, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Konkursa otrajā kārtā kandidāti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt vakanto amatu un izklāstīja savu redzējumu par IVP darbības prioritātēm, attīstību un primārajiem darbiem tuvāko trīs gadu laikā, lai būtiski samazinātu noziedzīgu nodarījumu recidīvu.

Tāpat otrās kārtas laikā kandidātiem bija jāatbild uz 10 jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un iestādes darbības jomu. Šīs kārtas laikā tika novērtētas arī kandidātu komunikācijas, argumentācijas un prezentācijas prasmes.

Uz konkursa trešo kārtu izvirzīto kandidātu vērtēs, pārbaudot tā vadības kompetences: komandas vadīšanas un pārmaiņu vadīšanas prasmes, orientāciju uz attīstību, stratēģisko redzējumu, kā arī spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Izvērtējot kandidāta demonstrētās prasmes konkursa trešajā kārtā, kā arī sniegumu atlases konkursa pirmajā un otrajā kārtā, komisija lems, vai amata kandidātu ieteikt tieslietu ministram iecelšanai Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka amatā.

Konkursa ceturtā kārta ir tieslietu ministra pārrunas ar komisijas ieteikto kandidātu. Konkursa noslēgumā tieslietu ministrs pieņem lēmumu par kandidāta virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Kandidātu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir tieslietu ministra biroja vadītājs Aldis Bukšs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, Valsts drošības dienesta priekšnieka vietnieks Andris Rapiņš, Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga, Tieslietu ministrijas Valststiesību departamenta direktore Sanita Armagana un Tieslietu ministrijas Personālvadības departamenta direktore Airisa Auzāne. Tāpat kandidātu vērtēšanā uzaicināti šādi neatkarīgie novērotāji: biedrības "Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS" asociētais pētnieks Valts Kalniņš, biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna" direktore Inese Tauriņa un biedrības "Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība" valdes loceklis Edgars Bole.

Kā ziņots, pagājušā gada oktobrī IeVP priekšnieces amatu atstāja ģenerāle Ilona Spure, kura pirms pilnvaru termiņa beigām nolēmusi doties izdienas pensijā.

Spure aģentūrai LETA pavēstīja, ka lēmums doties izdienas pensijā nebija spontāns un pirms tam tika pienācīgi izsvērts. Viņa sacīja, ka šis lēmums nav saistīts ar viņas profesionālo darbību vai kādu citu personu ietekmi, un balstās vienīgi uz viņas velmi pievērsties citām lietām, tai skaita uzlabojot savu veselību.

2018.gada aprīlī valdība Spuri iecēla pārvaldes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. Spurei termiņš bija paredzēts līdz 2023.gada 18.jūlijam.

Viņa šo amatu ieņēma kopš 2013.gada jūlija. Iepriekš Spure ieņēma IeVP Resocializācijas dienesta priekšnieces amatu.

Spure 2016.gadā ir apbalvota ar tieslietu ministra balvu "Jaunrade tiesiskai Latvijai" un tieslietu sistēmas otrās pakāpes Goda zīmi par īpaši nozīmīgu ieguldījumu ieslodzījuma vietu attīstībā un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbības pacelšanu starptautiskā līmenī. Savukārt 2009.gadā ar Tieslietu ministrijas pirmās pakāpes Atzinības rakstu un "Zelta spalvu" par nopelniem resocializācijas sistēmas izveidē un ieviešanā, bet 2017.gadā kā apbalvojums piešķirts ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe. Spure ir starptautiskās cietumu sistēmu organizācijas EuroPris valdes locekle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!