Iesniegtas 2487 mantiskā stāvokļa deklarācijas  (2)

Delfi

Foto: AFI
Līdz pagājušajai piektdienai iesniegtas 2487 mantiskā stāvokļa deklarācijas, tostarp 1270 - pagājušajā nedēļā, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Dienests vēsta, ka visbiežāk iedzīvotāji interesējušies par skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu uzrādīšanu mantiskā stāvokļa deklarācijā, aizdevumu – aizņēmumu darījumu uzrādīšanu, kā arī par vispārīga rakstura jautājumiem.

Iedzīvotāju kopējo aktivitāti un interesi par mantiskā stāvokļa deklarēšanu VID vērtē kā mērenu. Pagājušajā nedēļā iedzīvotājiem sniegtas 1366 konsultācijas par mantiskā stāvokļa deklarēšanu, elektroniski nosūtītas atbildes uz 107 iedzīvotāju jautājumiem, kas saistīti ar mantiskā stāvokļa deklarēšanu, kā arī sniegtas atbildes uz 1569 iedzīvotāju jautājumiem, kas saņemti uz VID informatīvo tālruni.

Pagājušajā nedēļā arī notikuši 18 VID bezmaksas semināri nodokļu maksātājiem par mantiskā stāvokļa deklarēšanu. Turpmāk VID seminārus iedzīvotājiem par mantiskā stāvokļa deklarēšanu rīkos arī pēc pulksten 17:00. Semināri notiek VID klientu apkalpošanas centros un aktuālā informācija par tiem pieejama VID mājaslapā sadaļā "Semināri nodokļu maksātājiem". 

Jau ziņots, ka 1.martā sākas trīs mēnešu termiņš, kurā saskaņā ar jauno sākumdeklarēšanās likumu visiem, kas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) mantiskā stāvokļa "nulles" deklarācija.

Pagājušā gada nogalē pieņemtais Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums paredz, ka no 1.marta līdz 1.jūnijam VID iesniedzamajā mantiskā stāvokļa deklarācijā jānorāda ziņas pēc stāvokļa 2011.gada 31.decembrī pulksten 24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!