Foto: LETA
Pirmdien sākusies pieteikšanās izglītības programmā "Iespējamā misija" (IM), kuras ietvaros augstskolu pēdējā kursa studenti, absolventi un jaunie profesionāļi aicināti kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, kuri īsteno pozitīvas pārmaiņas izglītībā, portālu "Delfi" informēja IM komunikācijas un partnerības vadītāja Indra Zomerovska.

"Tuvojas Latvijas simtgade. Mūsu valsts attīstās un arvien pieaug pieprasījums pēc jaunām prasmēm un zināšanām. Mēs aicinām augstskolu absolventus pieteikties kļūt par skolotājiem jau šodien, lai iedvesmotu skolēnus atklāt dabaszinātnes, vairāk lasīt un patiesi ieinteresētu mācību procesā, jo tieši izglītoti un mācīties griboši jaunieši ir mūsu valsts nākotne," minēts IM paziņojumā.

IM dalībnieki divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus kādā no Latvijas skolām. Līdztekus darbam skolā dalībnieki intensīvi mācās, lai attīstītu savas pedagoģijas zināšanas un līderības prasmes, kā arī saņem profesionālu atbalstu, kas ir īpaši svarīgs jaunam skolotājam.

Papildu skolotāja algai IM dalībnieki saņem mācību stipendiju, kuras mērķis ir ļaut jaunajiem skolotājiem strādāt samērīgu slodzi, lai mācītos Līderības attīstības programmā. Pēc programmas absolvēšanas dalībnieki iegūst tiesības turpināt darbu skolā, tādējādi paplašinot savu ietekmi izglītības jomā.

Pieteikties IM var aizpildot pieteikšanās anketu mājas lapā. Mājas lapā arī iespējams atrast vairāk informāciju par nosacījumiem, atlases procesu un programmas gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!