Iespējams, atrastas vēl viena nogrimušā Latvijas zvejas kuģa "Astrīda" apkalpes locekļa mirstīgās atliekas.
Kā pastāstīja Jūras spēku preses sekretāre Iveta Skurstene, Polijā, Gdaņskas Medicīnas akadēmijā, patlaban atrodas līķis, kuru poļu robežsargi izcēluši no jūras.

Mirušais vīrietis bija satinies tīklā ar "Astrīdas" marķējumu.

Mirušā atpazīšanā iesaistījies Interpols.

No jūras izceltais vīrietis ir 45-50 gadus vecs, 180 centimetru garš, īsiem brūniem matiem. Kuģa īpašnieks Uldis Bružis aģentūrai LETA atzina, ka šim aprakstam atbilst gan kuģa mehāniķis Viktors Boilovičs, gan kapteinis Jānis Zakalovskis, kuru mirstīgās atliekas līdz šim nebija atrastas.

Bružis pastāstīja, ka informāciju par atrasto vīrieti saņēmis gan no Latvijas atbildīgajām institūcijām, gan Interpola. Pagaidām nav skaidrs, kā tiks veikta mirušā identificēšana.

Skurstene informēja, ka šorīt ūdenslīdēji atsākuši darbus pie nogrimušā "Astrīdas" vraka. Šodien eksperti mēģinās izcelt no jūras kuģa žurnālu un navigācijas dokumentus, kā arī iegūt kuģa, kas sadūrās ar "Astrīdu", krāsas paraugus, kas varētu būt palikuši uz Latvijas zvejas kuģa korpusa.

Savukārt vakar tika izcelts vēl viens kuģa pulkstenis. Iepriekš no vraka tika izcelts kuģa kapteiņa pulkstenis, kas bija apstājies plkst.1.50. Savukārt vakar izvilkts salona pulkstenis, kas apstājies plkst.1.47. Kā atzina Skurstene, tas varētu būt laiks, kad notikusi traģiskā sadursme.

Šovakar Latvijas speciālistu ekspedīcija plāno beigt darbu pie "Astrīdas" vraka.

Kā ziņots, informācija par kāda cilvēka mirstīgām atliekām Baltijas jūrā tika saņemta 27.maijā.

Uz "Astrīdas" nogrimšanas vietu devusies Latvijas speciālistu ekspedīcija, kuras laikā nav izdevies kuģa vrakā atrast divu pazudušo zvejnieku mirstīgās atliekas.

Kā ziņots, zvejas kuģis "Astrīda" pazuda Baltijas jūrā 10.maija naktī. Zviedrijas krasta apsardze tā vraku atrada apmēram 16-20 metru dziļumā.

Atrastas četru kuģa apkalpes locekļu mirstīgās atliekas. Par bojā gājušiem tiek uzskatīti visi seši "Astrīdas" komandas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!