Ārlietu ministrija pārbaudē vēstniecībā Maskavā nav atklājusi nekādus pārkāpumus saistībā ar komercorganizāciju darbību vēstniecības teritorijā, bet ir "zināmas indikācijas", ka tādi varētu būt bijuši iepriekš. Pārbaudes materiāli nodoti Iekšlietu ministrijai.
Par to žurnālistiem pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietnieks Jānis Kārkliņš.

Kārkliņš arī pavēstīja, ka Latvijas vēstnieks Krievijā Imants Daudišs Krievijas Ārlietu ministriju ir informējis par vēstniecībā veikto pārbaudi. "Var teikt tā - riņķis ir noslēdzies un lieta slēgta," sacīja Kārkliņš.

Tāpat Kārkliņš un ĀM ģenerālinspektors Andris Vilcāns žurnālistus informēja, ka no nākamā gada telpu īres līgumi tiks noslēgti tikai ar "valstiskām iestādēm". Ar nozaru asociācijām un citām struktūrām tādi pārslēgti netikšot. Visām organizācijām līgumu termiņi katru gadu tiek pagarināti.

Jautāts, kādēļ tas tiek darīts, Vilcāns atbildēja: "Vēstniecībai, tāpat kā Jāzepa sievai, jābūt ārpus jebkādām aizdomām".

Izņēmums vienīgi būšot Latvijas Komercbanku asociācija. Taču arī par to, vai arī šī organizācija turpmāk atradīsies viesu namā "Tālava", skaidrības nav, kamēr asociācija nav paziņojusi savu lēmumu.

Nākotnē viesu namu plānots pārveidot par vēstniecības darbinieku dzīvokļiem, kas ļautu ekonomēt tos līdzekļus, kas pašreiz tiek izlietoti, īrējot dzīvokļus citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!