Ofšora firmas "Edemora Trading Ltd" tiesību pārņēmējs, ASV uzņēmums "Leopard Production Ltd" konstatējis paralēles starp grāmatā "Tiesāšanās kā ķēkis" publicētajiem sarunu atšifrējumiem un kādu senu tiesas procesu par 2,3 miljonu ASV dolāru (1,1 miljons latu) atgūšanu, tādēļ varētu prasīt pārskatīt šo lietu, vēsta laikraksts "Dienas Bizness".
Laikraksts norāda, ka 1999.gadā tiesājās "Edemora Trading Ltd" un "Saules banka". Bankas intereses aizstāvēja Andris Grūtups, savukārt virkni "Edemora Trading Ltd" nelabvēlīgu lēmumu pieņēma tiesnese Ligita Gavare. Pēc "Saules bankas" lūguma viņa arī izbeidza tiesvedību strīdā.

Pēc grāmatas publiskošanas "Edemora Trading Ltd" tiesību pārņēmējs "Leopard Production Ltd" vērsies Ģenerālprokuratūrā aizdomās par vienošanos lietas iznākumā starp Grūtupu, Gavari, "Saules bankas" prezidenti Natāliju Klenderi un citiem. Par to liekot domāt vairākas, iespējams, viņu telefonsarunas.

Laikraksts, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, norāda, ka "Edemora Trading Ltd" un "Saules banka" strīds ir viena no sarunās figurējošajām lietām, kuras vērtē arī Augstākās tiesas Senāts. Tiesa to neapstiprināja, vien atklāja, ka prokuratūra lūdza atzinumus par 16 civillietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!