Foto: LETA

Iespējams, no darba Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) atbrīvos arī Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori un Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka Jura Juraša vietnieku Mārtiņu Lodi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Latvijas Radio, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, ziņo, ka jau esot sagatavoti rīkojumi par Lodes un Šikores atbrīvošanu. Aģentūrai LETA zināms, ka abas amatpersonas šādus rīkojumus pagaidām nav saņēmušas, turklāt viņas uz kādu laiku atrodas prombūtnē.

Tāpat aģentūrai LETA zināms, ka rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības, saņēmusi kāda Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izdevis rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības ar KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju Jurašu. Rīkojumā norādīts, ka Juraša profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem un vakantajiem amatiem KNAB. Šāds rīkojums izdots saistībā ar birojā nesen veikto reorganizāciju.

KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte skaidroja, ka ar KNAB priekšnieka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

KNAB 16 darbiniekiem, kuru amata vietas reorganizācijā tikušas likvidētas, tiek piedāvāts turpināt dienesta tiesiskās attiecības kādā no KNAB strukturālo izmaiņu rezultātā izveidotajiem amatiem. Vērtēšanas komisija konstatēja, ka darbinieki atbilst jaunizveidotajiem amatiem noteiktajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām, turklāt nevienam no minētajiem darbiniekiem netiek piedāvāts zemāks atalgojums.

KNAB oficiāli neatklāj, kas bez Juraša ir pārējie trīs darbinieki, kuri neatbilst prasībām. Priedīte skaidroja, ka strukturālās reformas skar atbalsta bloku un korupcijas apkarošanas bloku, kurā tiek palielināts darbinieku skaits. Ņemot vērā minēto, saskaņā ar Informācijas atklātības likumu rīkojumam par reglamenta ieviešanu, tostarp informācijai par likvidētajām un jaunizveidotajām amata vietām un attiecīgi amatpersonām, kas līdz šim ieņēma likvidētos amatus un ieņems jaunizveidotos amatus, ir noteikts ierobežotas pieejamības statuss.

Jurašs ir viens no asākajiem Streļčenoka kritiķiem. KNAB priekšnieku kritizējusi arī Šikore.

Streļčenoks pirms došanās atvaļinājumā nolēmis atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi. Streļčenoks pagājušajā piektdienā parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!