Parlamentārās izmeklēšanas komisija pedofilijas lietā mēneša laikā sagatavos starpziņojumu Saeimai, kurā, iespējams, būs nosauktas amatpersonas, kas tieši vai pastarpināti iesaistītas pedofilijas skandālā.
Par to presi pirmdien pēc sēdes informēja izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons.

Komisijai esot pārliecība, ka pedofilijas lietā varētu būt iesaistītas augstas valsts amatpersonas. Ādamsons neizslēdza iespēju, ka starpziņojumam būs pievienoti arī kādi Saeimas lēmumprojekti, bet viņš atteicās izpaust, ko tie varētu skart.

BNS jau ziņoja, ka aizdomas par divu valsts amatpersonu saistību ar šo lietu savulaik pauda raidījums "Nedēļa", kam to bija apgalvojuši intervētie jaunieši. Valdība tūlīt pēc tam asi norobežojās no šiem paziņojumiem, un turklāt premjers izteicās, ka kādam par to būs jāuzņemas atbildība - vai nu tiem, kas ar to nodarbojušies, vai arī žurnālistiem, kas par to paziņojuši.

"Nedēļa" amatpersonu vārdus neatklāja, jo tai trūkstot pierādījumu, tomēr Saeimas komisijas rīcībā tika nodoti videomateriāli, kuros amatpersonas bija nosauktas. Prokuratūra paziņojusi, ka tās rīcībā ziņu par amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu nav.

Starpziņojumā būs pausts arī izmeklēšanas komisijas viedoklis par prokuratūras darbu, izmeklējot pedofilijas lietu. "Ja deputātiem būtu pārliecība, ka prokuratūra dara visu iespējamo, nebūtu izveidota šī komisija," sacīja Ādamsons.

Komisijas sagatavotajā starpziņojumā pedofilijas skandāls tiks izvērtēts gan no juridiskā, gan no bērnu tiesību aizsardzības viedokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!