Foto: Shutterstock
Ar Rīgas domi saistītu iestāžu darbinieki, iespējams, tiek uzrunāti par samaksu piedalīties piketā mēra Nila Ušakova (SC) atbalstam, kurš otrdien notiks praktiski vienlaicīgi ar akciju, kurā aicinās mēru atkāpties no ieņemamā amata. Rīgas domes pārstāvji šādu "atbalstītāju mobilizēšanu" gan noliedz.

Kā portālu "Delfi" informēja kāds lasītājs, Rīgas satiksmes arodbiedrība aicinot piedalīties piketā par atbalstu Ušokovam, katram dalībniekam un viņa tuviniekiem, kurš arī atnāks uz piketu, solot piecus latus.

Tikmēr sociālajos tīklos klīst ziņas, ka pašvaldības uzņēmumam "Rīgas namu pārvaldnieks" uzdots savākt sētniekus, kuriem arī jāpiedalās piketā. Šiem cilvēkiem tiekot solīta divu latu atlīdzība pusdienām un divus latus vērts e-talons.

"Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns portālam "Delfi" sacīja, ka nevienam sētniekam šāds uzdevums nav dots un piedalīšanās šādos pasākumos nav viņu darba aprakstā minēti. Šobrīd tiek skaidrots, ar kādu mērķi šāda informācija tikusi izplatīta. 

Savukārt Ušakovs, kurš arī ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs, pagaidām šīs aktivitātes nav komentējis, bet ar Rīgas satiksmes arodbiedrību portālam "Delfi" sazināties neizdevās.

Jau vēstīts, ka otrdien pie Rīgas domes notiks divi piketi – vienā aicinās mēru atkāpties no amata, otrā paudīs atbalstu Ušakovam. Šos protestus tiešraidē var vērot arī portālā "Delfi".

Bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja otrdien no plkst.13 līdz 14 organizē piketu, pieprasot Ušakova atkāpšanos no amata. Īsi pēc šī piketa izziņošanas inženiertīklu būvfirmas "SUIS Rīga" vadītājs Jānis Jukšinskis pieteicis piketu ar pretēju ideju, lai no plkst.12.30 līdz 14.30 paustu Ušakovam atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!