Foto: LETA
No 3. septembra studenti var pieteikties 24 dažādām Latvijas Universitātes (LU) fonda mecenātu stipendijām. Šajā akadēmiskajā gadā stipendiju klāsts ir papildināts ar trīs jaunām stipendijām, no kurām viena ir arī portāla "Delfi" stipendija, informēja LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa.

"Ikreiz esmu ļoti gandarīta, kad saņemu ziņu no LU absolventiem par sadarbības piedāvājumu. Līdz šim "Delfi" valdes loceklis un arī LU absolvents Ingus Bērziņš ir ziedojis savu laiku, piedaloties stipendiju komisijas darbā, bet no 2018./2019. akadēmiskā gada šī sadarbība jau pāraugs jaunā kvalitātē. Latvijas Universitāte un Latvijas Universitātes fonds novērtē ikviena LU absolventa devumu savai Alma mater," pauž LU fonda valdes locekle, izpilddirektore Laila Kundziņa.

"Šobrīd, kad visā pasaulē tiek runāts par kvalitatīvas un profesionālas žurnālistikas neatsveramo lomu, lai palīdzētu sabiedrībai orientēties informācijas pārbagātībā, "Delfi" vēlas stiprināt žurnālistikas izglītības līmeni Latvijā. Ceram, ka mūsu stipendija palīdzēs izcilākajiem studentiem daudz labāk sagatavoties darbam Latvijas mediju vidē un pēc gadiem mēs dzirdēsim par viņiem kā nākamajām žurnālistikas zvaigznēm un ietekmīgu mediju redaktoriem," stāsta "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

Portāla "Delfi" stipendija ir paredzēta LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes programmas žurnālistikas vai multimediju apakšprogrammas studentiem. Diviem studējošajiem būs iespēja tikt pie stipendijām, katras piecu tūkstošu eiro apmērā.

Pirmo gadu tiek piešķirta arī Valda Dombrovska izcilības stipendija. Tās mērķis ir atbalstīt LU studentus ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu. Paredzēts piešķirtas trīs vienreizējās stipendijas 500 eiro apmērā eksakto zinātņu pamatstudiju programmu studentiem. Savukārt Galenieku ģimenes stipendija nodrošinās četru studiju gadu atbalstu pieciem spējīgākajiem studentiem no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes bakalaura studiju programmas.

LU fonds šogad izsniegs 24 dažādas stipendiju kopas, tādējādi nodrošinot atbalstu vairāk nekā 100 studentiem no dažādām Latvijas augstskolām. Vienas stipendijas apjoms ir robežās no 1420 līdz 7000 eiro akadēmiskajā gadā. 15 LU un seši RTU studenti šogad varēs saņemt LU dižmecenāta stipendijas 2200 eiro apmērā. Tāpat šogad atbalstu savā novadā deklarētajiem pirmkursniekiem nodrošinās Saldus, Jelgavas, Engures un Salaspils pašvaldības. Kopā stipendijās plānots izmaksāt ap 245 tūkstošiem eiro.

Lai pieteiktos stipendijām, pretendentiem jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa un jāpievieno nepieciešamie dokumenti LU fonda mājaslapā. Atbilstoši kritērijiem pieteikties stipendijām varēs visu zinātņu nozaru visu studiju līmeņu Latvijas Universitātes studenti, kuru vidējā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm. Atsevišķām stipendijām var pieteikties arī citu augstskolu studenti. Anketai jāpievieno arī EUROPASS parauga CV un motivācijas vēstule ar stāstu par tā autora sabiedrisko darbošanos un akadēmiskajiem sasniegumiem.

Stipendijām var pieteikties līdz 30. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!