Specializētā vairāku nozaru prokuratūra saistībā ar ceturtdien mirušā Speciālo uzdevumu vienības (SUV) obligātā dienesta karavīra Vladimira G. nāvi ierosinājusi krimināllietu par militārpersonas piekaušanu un spīdzināšanu.
Specializētās vairāku nozaru prokuratūras virsprokurore Sandra Daugaviete stāstīja, ka pagaidām ir saņemta telefoniska informāciju no ekspertiem, kas apliecina, ka jaunieša nāve nebija vardarbīga. Tomēr, kā skaidroja Daugaviete, viena no krimināllietas versijām par jaunieša nāves cēloņiem ir arī ārpusreglamenta attiecības, un tieši tādēļ ierosināta krimināllieta.

Pēc Daugavietes teiktā, krimināllieta netiks izbeigta, ja arī oficiālie ekspertīžu rezultāti apliecinās, ka karavīrs nav miris vardarbīgā nāvē. Detalizētāku informāciju Daugaviete pagaidām nesniedz.

Ceturtdien aptuveni plkst.21.50 SUV dežūrdaļas dežurants saņēmis informāciju, ka obligātā dienesta karavīrs Vladimirs G. zaudējis samaņu. Nekavējoties tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kura savukārt izsaukusi arī reanimācijas brigādi. Neskatoties uz mediķu pūliņiem, plkst.23.15 tika konstatēta karavīra Vladimira G. nāve.

Vladimirs G. dzimis 1980.gadā. Obligātajā militārajā dienestā viņš iesaukts pagājušā gada 26.oktobrī no Jelgavas rajona Kalnciema. NBS Speciālo uzdevumu vienībā viņš dienēja no šā gada februāra, bija norīkots dienestam autotransporta nodaļas autovadītāja amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!