Foto: Kadrs no Instagram
Latvijā aizvadītajā nedēļā fiksēts kāds ļoti neparasts atgadījums, proti, bebru slazdā bija iekritusi pamatīga līdaka, šonedēļ ziņoja portāls "Medibam.lv". Tajā arī aplūkojams lasītāja Riharda iesūtītais video materiāls.

"Medibam.lv" atgādina, ka ceļojumu uz nārsta vietu līdakas var uzsākt gan februāra vidū, ja laikapstākļi signalizē par agru pavasari, gan arī vēlu martā vai aprīļa sākumā. Tās nārsto seklās un mierīgās vietās. Nereti tie ir pārplūduši grāvji, mežu ieplakas un pļavas.

Arī žurnāla "Lielais Loms" galvenais redaktors Arvis Ančevskis sacījis, ka šo gadījumu drīzāk varētu saukt par nejaušību nevis netradicionālu makšķerēšananas praksi.
"Diez vai cilvēks, kas vakariņās ieplānojis pagatavot līdaku, uz ūdenstilpi dosies apbruņojies ar rāmjveida bebru lamatām, lai arī no normatīvo aktu aspekta, tas ir likumīgs medību rīks. Arī liegums līdakām iestājas vien pirmajā martā, bet tās jau šobrīd pārvietojas uz savām nārsta vietām, tāpēc arī zivs varētu būt pagadījusies slazda tuvumā," portālā "Medibam.lv" citēts Ančevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!