Foto: Valsts kanceleja
Valdībā iestrēdzis likums, kas paredz ierobežot seju aizsedzoša apģērba nēsāšanu sabiedriskās vietās un kas tapa, gatavojoties uzņemt vairākus simtus patvēruma meklētāju, otrdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas Sešos".

Kopš noslēdzās likumprojekta sabiedriskā apspriešana, ir pagājuši jau četri mēneši. Taču tas joprojām vēl nav nonācis apstiprināšanai valsts sekretāru sanāksmē, kas ir pirmais solis ceļā uz likuma pieņemšanu.

Skaidrojot kavēšanās iemeslus, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) norāda, ka likums nav valdības prioritāte. Taču no ieceres ieviest seju aizsedzoša apģērba nēsāšanas ierobežojumus Tieslietu ministrija (TM) nav atteikusies.

"Es zinu, ka premjeram tas nav no pirmajiem un svarīgākajiem šobrīd uzdevumiem. Bet jebkurā gadījumā, paldies, ka pajautājāt. Mēs tam pievērsīsim lielāku uzmanību," raidījumam komentēja Rasnačs. Vaicāts, vai virzīs likumu, viņš atbildēja: "Protams, protams." Tomēr precīzu laiku, kad tas notiks, viņš neminēja, norādot, ka tas varētu notikt pēc atvaļinājumu laika.

TM valsts sekretāra vietniece Laila Medina teica, ka likums "tūlīt būs". Tas topot, un tiekot likti pēdējie komati. Rasnačs piebilda, ka milzīga nozīme ir likumprojektu pavadošajai anotācijai. Ja tā nav precīza, perfekta, tad arī pašu likumu var apstrīdēt Satversmes tiesā.

Likumprojekts paredz ieviest ne vien musulmaņu galvassegu, bet jebkāda seju aizsedzoša apģērba nēsāšanas vispārēju aizliegumu sabiedriskās vietās. Taču vienlaikus noteikta virkne izņēmuma gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!