Foto: DELFI

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jaunās Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdē par tās priekšsēdētāju ievēlēts Toms Meisītis, kas pārstāv Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju, bet par viņa vietnieci – Dita Arāja, kas pārstāv Latvijas Žurnālistu asociāciju, portāls “Delfi” uzzināja NEPLP.

Kā informē NEPLP, Sabiedriskā konsultatīvā padome atbalstījusi jaunā Latvijas Sabiedriskā medija koncepciju, kas paredz izveidot spēcīgu sabiedrisko mediju darbībai trīs platformās -  televīzijā, radio un internetā. Iepazīstoties un diskutējot par Latvijas Sabiedriskā medija koncepciju, Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekļiem bija priekšlikumi un ierosinājumi, kas tiks ņemti vērā, turpinot darbu pie Latvijas Sabiedriskā medija izveides.

Meisītis pauž cerību uz sekmīgu NEPLP sadarbību ar Sabiedrisko konsultatīvo padomi, kuras uzdevums ir būt NEPLP padomdevējam, pārstāvot mediju, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomu NVO ekspertīzi un reizē dažādu sabiedrības grupu vērtības un redzējumu, lemjot par sabiedrisko pasūtījumu medijiem un citiem elektronisko mediju jomas jautājumiem.

"Uzskatu, ka NEPLP ir izdevies izveidot ļoti dažādu un motivētu cilvēku grupu un ceru, ka visi aktīvi iesaistīsies viedokļu formulēšanā, palīdzot NEPLP pildīt tās uzdevumus. Novēlu konsultatīvajai padomei kļūt par nozīmīgu NEPLP padomdevēju un palīgu tās darbā, ņemot vērā, ka ekspertu deleģēšanā iesaistīts plašs un reprezentatīvs NVO loks," norāda Meisītis.

NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes uzmanības centrā būs 2013. gada sabiedriskā pasūtījuma Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio izvērtējums, kā arī priekšlikumu izstrāde 2014. gada sabiedriskajam pasūtījumam Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio.

Jaunās NEPL sabiedriskās konsultatīvās padomes sastāvā ir Arāja, Mediju institūta pārstāve Ingrīda Veikša, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas pārstāvis Ilmārs Muuls, Sabiedriskās politikas centra "Providus" pārstāve Ilze Straustiņa, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības pārstāvis Juris Lūsis, Reģionālo televīziju asociācijas pārstāvis Jānis Galviņš, Latvijas Žurnālistu savienības pārstāve Eva Lūse, organizācijas "Iespējamā misija" pārstāve Zane Oliņa, Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienības „Dzintars" pārstāvis Valdis Labinskis, Latvijas Kristīgo skolotāju asociācijas pārstāve Elita Kleinhofa-Prūse, organizācijas "FEJS Latvija" pārstāve Nika Aleksejeva.

Tāpat šajā padomē ir Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas pārstāvis Aldis Misēvičs, Latgales tradicionālās kultūras centra "Latgaļu sāta" pārstāve Kristīne Kārkle-Puriņa, Latvijas Kinoproducentu asociācijas pārstāve Antra Cilinska, fonda "Nāc līdzās!" pārstāve Sarma Freiberga, Latvijas Sociologu asociācijas pārstāvis Aldis Pauliņš, kā arī Latvijas Nedzirdīgo savienības pārstāve Inese Immure, Latvijas Krievu kultūras biedrības pārstāve Jeļena Matjakubova, Komunistiskā terora upuru atbalsta un palīdzības fonda "Sibīrijas bērni" pārstāve Dzintra Geka-Vaska un Meisītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!