Foto: LETA

Pirmdien, 5. oktobrī, trešajā Rīgas domes ārkārtas sēdē deputāti ievēlēja domes komisiju sastāvus.

Finanšu un administrācijas lietu komitejā strādās apvienības "Attīstībai/Par" un "Progresīvie" (APP) deputāti Mārtiņš Staķis, Māris Mičerevskis, Viesturs Zeps, Alija Turlaja, Mārtiņš Kossovičs, "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionālās apvienības" (NA/LRA) pārstāvis Edvards Smiltēns, "Jaunās vienotības" (JV) deputāti Vilnis Ķirsis, Olafs Pulks, Kārlis Šadurskis, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāti Jānis Ozols, Latvijas Krievu savienības (LKS) deputāts Miroslavs Mitrofanovs, "Saskaņas" deputātus Konstantīnu Čekušins, Anna Vladova, Andris Morozovs, kā arī "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputāti Jakovs Rafalsons un Juris Radzevičs.

Sociālo jautājumu komitejā darbosies APP deputāti Viesturs Kleinbergs, Ivars Drulle, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka, NA/LRA deputāti Jurģis Klotiņš un Ieva Brante, JV deputāti Ints Ķuzis, Dzintra Geka-Vaska, JKP deputāte Linda Ozola, LKS deputāts Vladimirs Buzajevs, "Saskaņas" deputāti Andrejs Kameņeckis, Igors Solomatins un Raimonds Rubiks, kā arī GKR deputāts Ainars Baštiks.

Pilsētas attīstības komitejā strādās APP deputāti Zeps, Selīna Vancāne, Justīne Panteļejeva, Turlaja un Drulle, NA/LRA deputāti Klotiņš un Smiltēns, JV deputāti Inese Andersone, Rita Našeniece, Kaspars Spunde, JKP deputāts Ozols, LKS deputāts Buzajevs, "Saskaņas" deputāti Andrejs Kameņeckis, Romāns Mežeckis, Sandris Bergmanis kā arī GKR deputāts Dainis Turlais.

Mājokļu un vides komitejā ievēlēja Edmundu Cepurīti, Vancāni, Kleinbergu un Lūsi (APP), Eināru Cilinski un Valdi Gavaru (NA/LRA), Uģi Rotbergu un Lauri Ērenpreisu (JV), Dāvi Staltu (JKP), Aleksandru Kuzminu (LKS), Rubiku, Solomatinu un Bergmani ("Saskaņa") kā arī Baštiku (GKR).

Pilsētas īpašuma komitejā ievēlēti APP deputāti Staķis, Kossovičs, Iveta Ratinīka un Antoņina Ņenaševa, NA/LRA deputāti Dainis Locis un Gavars, JV deputāti Ērenpreiss un Spunde, JKP deputāts Valters Bergs, LKS deputāts Mitrofanovs, "Saskaņas" deputāti Andrejs Kozlovs, Mežeckis, Mihails Kameņeckis un Burovs no GKR.

Izglītības, kultūras un sporta komitejā ievēlēta Ratinīka, Laima Geikina, Ņenaševa, Agnese Logina, Anete Jēkabsone-Žogota no APP, Ieva Siliņa un Locis no NA/LRA, Geka-Vaska, Našeniece un Šadurskis no JV, Stalts no JKP, Jakovs Pliners no LKS, Eiženija Aldermane, Vladova un Čekušins no "Saskaņas" un Burovs no GKR.

Satiksmes un transporta lietu komitejā ievēlēja Cepurīti, Loginu, Jēkabsoni-Žogotu, Panteļejevu, Miroslavu Kodi no APP, Cilinski un Siliņu no NA/LRA, Ķirsi, Andersoni, Pulku no JV, Bergu no JKP, Kuzminu no LKS, Vadimu Faļkovu, Morozovu, Mihailu Kameņecki no "Saskaņas", kā arī Jakovu Rafalsonu un Radzeviču no GKR.

Savukārt Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā strādās Geikina, Mičerevskis, Kodis un Mežavilka no APP, Brante no NA/LRA, Ķuzis un Rotbergs no JV, Linda Ozola no JKP, Pliners no LKS, Aldermane, Kozlovs un Faļkovs no "Saskaņas", kā arī Turlais no GKR.

Tāpat vēlāk šodien plānots ievēlēt komiteju vadītājus.

Jau vēstīts, ka piektdien, 2. oktobrī, jaunievēlētie deputāti sanāca uz pirmo sēdi, kur par Rīgas mēru kļuva Mārtiņš Staķis, bet par viņa vietniekiem ievēlēja Smiltēnu, Ķirsi un Ozolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!