Turpmāk par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgajiem pārdevējam varēs piemērot naudas sodu no 200 līdz 250 latiem, bet par šādu atkārtotu pārkāpumu - no 250 līdz 500 latiem, atņemot tirdzniecības licenci, to paredz trešdien Saeimas Juridiskās komisijas izskatīšanai otrajā lasījumā sagatavotie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.
Komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL) informēja, ka minēto priekšlikumu ierosināja Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcija.

Līdz šim par alkohola un cigarešu pārdošanu nepilngadīgajiem pārdevēju varēja sodīt ar naudas sodu no 100 līdz 200 latiem, bet par atkārtotiem pārkāpumiem - ar naudas sodu no 200 līdz 250 latiem.

Komisija trešdien atbalstījusi arī citu LPP priekšlikumu, kas paredz par nepilngadīgo iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā noteikt sodu no 10 līdz 25 latiem, bet par nepilngadīgā novešanu līdz dzēruma stāvoklim - sodu no 25 līdz 50 latiem.

Līdz šim Administratīvo pārkāpumu kodeksā nebija paredzēta atbildība par nepilngadīgā iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!