Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem šogad ievērojami pieaudzis to ārvalstu pilsoņu skaits, kas darba nolūkos izņēmuši termiņa uzturēšanās atļaujas Latvijā, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apkopotā informācija.

Ja 2007.gada janvārī Latvijā strādājošiem ārvalstu pilsoņiem izsniegto termiņuzturēšanās atļauju skaits bija 2536, tad līdz šī gada jūlijam izsniegto atļauju skaits sasniedzis 4763, kopumā pieaugot par 2200 atļaujām. Lai arī darba nolūkos izņemto termiņuzturēšanās atļauju skaits pieaug ar katru gadu, tik straujš pieaugums iepriekš nav pieredzēts.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem pieaudzis arī izsniegto termiņuzturēšanās atļauju skaits, kuru izsniegšanas iemesls ir ģimenes apvienošana. Ja 2007.gada 1.janvārī šo atļauju skaits bija 3443, tad līdz šī gada jūlijam izsniegto atļauju skaits pieaudzis līdz 3898.

Tieši par 300 pieaudzis izsniegto termiņuzturēšanās atļauju skaits ārvalstu pilsoņiem, kas Latvijā ieradušies mācīties, bet par 370 atļaujām pieaudzis ārvalstu pilsoņiem-darba devējiem izsniegto termiņuzturēšanās atļauju skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!