Lai popularizētu santehniķu profesiju un noturētu darbaspēku Latvijā, santehnikas iekārtu izgatavotāji iecerējuši 27. septembrī Ķekavā organizēt "Santehniķu dienas 2007".
'Santehniķu dienu 2007'organizētājs - santehnikas iekārtu JIKA izgatavotāja "Laufen CZ s r.o." pārstāvis Nerijs Bakšs apgalvo, ka doma sarīkot šādus svētkus, radās, jo bijusi vēlēšanās pagodināt "patiešām svarīgās un nepieciešamās profesijas pārstāvjus."

"Lai gan pēdējos gados ļoti trūkst santehnikas speciālistu, jo vairums viņu aizbrauc strādāt uz ārzemēm, cerēsim, ka, apvienodami šeit vēl palikušos, un pagodinādami viņus, palīdzēsim apvienot šīs nozares pārstāvjus un paplašināt viņu pulku," sacīja Bakšs.

Viņš norāda, ka līdz šim santehniķi savas profesijas svētkus pieminēja diezgan haotiski - atsevišķu uzņēmumu iniciatīva, dažādos laikos, kas organizējušies atsevišķās mazās grupiņās. "Mēģinādami ieviest jaunas tradīcijas un gribēdami pagodināt visus santehniķus, kas vēl Latvijā palikuši, nolēmām sākt rīkot lielu ikgadēju sarīkojumu, kurš apvienotu visus valsts santehnikas meistarus un kļūtu par tradicionāliem viņu svētkiem," pauda Bakšs.

Iecerēts, ka santehniķu čempionāta laikā tiks izvēlēts labākais speciālists no visiem valsts meistariem. Santehniķiem tiks dots uzdevumu – samontēt klozetpodu – visprecīzāk un visātrāk – veikušais santehnikas meistars tiks godināts par Latvijas labāko 2007. gada santehniķi.

Lietuvā jau notikušajā čempionātā, labākais santehniķis šo uzdevumu veica 11 minūtēs.

Santehniķu profesijas svētkos plāno piedalīties 200 santehnikas pārstāvji no visām Latvijas pilsētām, kuriem bez čempionāta tiks piedāvāts spēkoties arī citās izpriecu sacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!