Foto: LETA

Izvērtējot epidemioloģisko situāciju, kā arī Covid-19 inficēšanās gadījumu īpatsvaru, Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVp) pieņēma lēmumu pēc 22. novembra Valmieras un Olaines cietumā karantīnu nepagarināt, portālu "Delfi" informēja pārvaldes pārstāve Ksenija Vītola.

Ar otrdienu, 23.novembri, Valmieras un Olaines cietumā karantīna ir pārtraukta.

IeVP atgādina, ka visās ieslodzījuma vietās līdz 30. novembrim ir pagarināti ierobežojumi, proti, ir pārtrauktas ieslodzīto īslaicīgās un ilglaicīgās satikšanās ar radiniekiem un citām personām; pārtraukta ieslodzītajiem paredzēto pienesumu pieņemšana; pārtraukta ieslodzīto laulību reģistrācija; pārtraukta ģimenes dienu organizēšana; noteikts aizliegums ieslodzītajiem īslaicīgi atstāt brīvības atņemšanas iestādes teritoriju, tai skaitā piešķirto pamudinājumu ietvaros; noteikts aizliegums notiesātajam, kas sodu izcieš ieslodzījuma vietas atklātā cietuma nodaļā, uzņemt pie sevis viesus; pārtraukta pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu apguve; un citi pasākumi.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka oktobra beigās Olaines cietumā 11 ieslodzītie un četri cietumā nodarbinātie inficējušies ar Covid-19. Lai ierobežotu slimības izplatību, cietumā bija izsludināta karantīna no 25. oktobra līdz 22. novembrim.

Tāpat vēstīts, ka 21. oktobrī Valmieras cietumā atklāti pieci ieslodzīto inficēšanās gadījumi, kā arī trīs nodarbināto inficēšanās gadījumi, tādēļ tika izsludināta karantīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!