Valdība otrdien piešķīra Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Visvaldim Puķītem kā apbalvojumu kārtējo dienesta pakāpi – "ģenerālis".

Tieslietu ministrijā informē, ka iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un IeVP amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums nosaka, ka ģenerāļa dienesta pakāpi piešķir valdība amatpersonai pēc piecu gadu nodienēšanas pulkveža speciālajā dienesta pakāpē, ja iegūta atbilstoša akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība. Turklāt amatpersonai jāieņem amats, kas atbilst ģenerāļa speciālajai dienesta pakāpei IeVP priekšnieka amats atbilst šim kritērijam.

TM informē, ka kārtējo speciālo dienesta pakāpi pirms noteiktā termiņa var piešķirt kā apbalvojumu par priekšzīmīgu dienesta uzdevumu izpildi vai labiem darba rezultātiem.

Puķīte dienestu uzsācis 1979. gada 28. decembrī. No 2007. gada 24. maija Puķīte ir IeVP priekšnieks. Pēdējā amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtēšanā šā gada maijā noteikts, ka amatpersona kvalitatīvi veic amata pienākumus.

Puķītem ir augstākā izglītība, 1989. gadā viņš ir beidzis Minskas augstāko milicijas skolu un pašlaik studē Latvijas Lauksaimniecības universitātes Uzņēmējdarbības vadības programmas maģistrantūras nodaļā.

TM norāda, ka Puķīte kā IeVP priekšnieks īsā laikā ir panācis būtisku uzlabojumu IeVP darbībā - veiksmīgi vadot administratīvo darbu, veicinājis apcietinājuma kā drošības līdzekļa un brīvības atņemšanas kā kriminālsoda izpildi atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam un ievērojot vispārējos cilvēktiesību principus. Izmantojot dienestā gūto pieredzi, viņš sekmīgi risina vadības uzdevumus. Puķīte savas darbības laikā īpašu uzmanību ir pievērsis disciplīnas nostiprināšanai un personālsastāva profesionālajai apmācībai un dienesta laikā sevi pierādījis kā profesionālu, centīgu un disciplinētu darbinieku, norāda TM.

Par priekšzīmīgu attieksmi pret dienesta pienākumu pildīšanu Puķīte ir apbalvots 43 reizes, tai skaitā ar Iekšlietu ministrijas Goda rakstu, Valsts policijas krūšu zīmi "Par cītību policijā", Valsts policijas 85. gadu jubilejas medaļu un Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes jubilejas zelta nozīmi "Rīga 800".

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!