Foto: LETA

Izvērtējot epidemioloģisko situāciju, kā arī Covid-19 inficēšanās gadījumu pieaugumu tieši Rīgas Centrālcietumā, Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) pieņēma lēmumu pagarināt karantīnu Rīgas Centrālcietumā līdz 9. decembrim, portālu "Delfi" informēja pārvaldes pārstāve Ksenija Vītola.

Kopš 23. novembra Rīgas Centrālcietumā tiek veikta visu ieslodzīto un nodarbināto (arī vakcinēto un pārslimojušo) testēšana, jau saņemta daļa rezultātu, konstatējot 58 Covid-19 infekcijas pozitīvos gadījumus ieslodzīto vidū un 2 nodarbināto vidū.

IeVP informē, ka uz 24. novembri kopumā ieslodzījuma vietās ir 118 Covid-19 inficētie ieslodzītie, no tiem seši atrodas Covid-19 nodaļā Latvijas Cietumu slimnīcā, bet pārējie ir izolēti karantīnas zonās ieslodzījuma vietās, jo ir bez simptomiem.

Rīgas Centrālcietumā uz karantīnas laiku ar rīkojumu ir noteikts pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē; atļaut komersantu pārstāvjiem piegādāt preces un sniegt pakalpojumus tikai ieslodzījuma vietas pamatfunkciju nodrošināšanai; atļaut turpināt remontdarbus tikai tiem komersantu pārstāvjiem, ar kuriem ir noslēgti līgumi; pārtraukt ieslodzīto nodarbināšanu pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu un ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju; pārtraukt ieslodzīto personu dokumentu izgatavošanu; pārtraukt brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbību; kā arī spēkā ir citi ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!