Foto: LETA

Konkursā uz vakanto Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka amatu uzvarējis līdzšinējais Olaines cietuma priekšnieks Dmitrijs Kaļins, izriet no Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātā rīkojuma projekta, kuru tuvākā laikā cerēts virzīt uz Ministru kabineta (MK) sēdi apstiprināšanai.

Rīkojuma projekta anotācijā atzīmēts, ka IevP priekšnieka amats ir vakants kopš 2021. gada 16. oktobra, kad amata pienākumus pārtrauca pildīt ilggadēja pārvaldes vadītāja Ilona Spure.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Kaļins IeVP sistēmā strādā kopš 2003. gada, kad sāka strādāt par Pārlielupes cietuma uzraugu. Savukārt Olaines cietuma priekšnieka amatu viņš ieņem kopš 2015. gada.

Atbilstoši likumam IeVP priekšnieku apstiprina MK.

Kā ziņots, pagājušā gada oktobrī IeVP priekšnieces amatu atstāja ģenerāle Ilona Spure, kura pirms pilnvaru termiņa beigām nolēmusi doties izdienas pensijā.

Spure iepriekš pavēstīja, ka lēmums doties izdienas pensijā nebija spontāns un pirms tam tika pienācīgi izsvērts. Viņa sacīja, ka šis lēmums nav saistīts ar viņas profesionālo darbību vai kādu citu personu ietekmi, un balstās vienīgi uz viņas velmi pievērsties citām lietām, tai skaita uzlabojot savu veselību.

2018. gada aprīlī valdība Spuri iecēla pārvaldes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. Spurei termiņš bija paredzēts līdz 2023. gada 18. jūlijam.

Viņa šo amatu ieņēma kopš 2013. gada jūlija. Iepriekš Spure ieņēma IeVP Resocializācijas dienesta priekšnieces amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!