Foto: LETA

Kompānijai VAS "Elektroniskie sakari" par ceturto padomes locekli iecelta Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa, liecina "Firmas.lv" informācija. Viņa kā "Elektronisko sakaru" amatpersona iegrāmatota 10. februārī.

"Elektronisko sakaru" kapitāldaļu turētāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā skaidroja, ka VARAM 2019. gada nogalē izsludinātajā konkursā uz uzņēmuma četriem padomes locekļu amatiem nominācijas komisija atlasīja četru padomes locekļu kandidatūras, starp kuriem bijusi arī Ilvesa.

Padomes locekļi tika virzīti iecelšanai "Elektronisko sakaru" akcionāru sapulcē pēc informācijas saņemšanas no valsts drošības iestādēm. Trim no četriem padomes locekļiem amatā stājās jau pagājušā gada oktobrī. Tādējādi bez Ilvesas "Elektronisko sakaru" padomē pašreiz ir arī Elita Baklāne-Ansberga, Tīna Kukka un Ilze Oša, kura ir padomes priekšsēdētāja.

Jau vēstīts, ka 2019. gadā "Elektronisko sakaru" apgrozījums bija 7,703 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 94 087 eiro.

"Elektroniskie sakari" nodrošina radiofrekvenču spektra un numerācijas pārvaldību. Kompānija "Elektroniskie sakari" reģistrēta 1991. gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 8,996 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!