Rīgas vēlēšanu komisijā jau saskaitīta lielākā daļa vēlētāju nodoto balsu un deputātu kandidātiem pievilkto plusa un mīnusa zīmju, tādējādi jau sāk iezīmēties jaunās Rīgas domes aprises.
Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, balsis saskaitītas jau 90 no 150 Rīgas vēlēšanu iecirkņiem.

Saskaņā ar šiem rezultātiem no Latvijas Demokrātiskās partijas ir ievēlēti Andris Ameriks un Pēteris Laķis. Viņiem patlaban seko Alfrēds Čepānis. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Rītiņš patlaban ieņem tikai 16.vietu.

No apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāta mandātus provizoriski ieguvuši Andris Ārgalis, Jānis Karpovičs, Inese Vaidere, Valdis Kalnozols, Dainis Stalts, Gunārs Lasmanis, Vilnis Zariņš, Helmī Stalte, Jānis Birks, Imants Kalniņš, Viesturs Boka. "Rezervistos" seko Anita Gaigala, Einārs Cilinskis. No Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amata aizgājušais Mārtiņš Bondars ieņem vietu apmēram ceturtajā desmitā.

Savienību "Latvijas ceļš" Rīgas domē pārstāvēs Aija Poča, Aloizs Visvaldis Blonskis, Aivars Leimanis, Jānis Ozols, Ārija Stabiņa. Savukārt iepretim Lindas Baltiņas uzvārdam vēlētāji savilkuši tik daudz "mīnusu", ka viņa stabili atrodas saraksta pēdējā, 60.vietā, bet 59.vietā vēlētāji ir ierindojuši Helmutu Balderi-Sildedzi. Juris Visockis pagaidām ir zemāk par 30.vietu.

Politisko organizāciju apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" Rīgas domē pēc pašreizējiem rezultātiem pārstāvēs Sergejs Dolgopolovs, Sergejs Zaļetajevs, Genādijs Kotovs, Vladimirs Buzajevs, Leonīds Kurdjumovs, Tatjana Jemeļjanova, Ivans Klementjevs, Aleksandrs Giļmans, Ilga Oziša, Oļegs Ščipcovs, Jānis Ločmelis, Normunds Ozoliņš, Ivans Ivanovs.

No Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas Rīgas domē ir ievēlēti Dainis Īvāns, Gundars Bojārs, Jānis Gulbis, Andrejs Vilks, Jānis Misa, Andris Kravalis, Arnolds Klotiņš, Gunārs Eniņš, Sandra Grīnberga, Orvils Heniņš, Baiba Rozentāle, Lidija Upmane, Kārlis Vahšteins, Guntars Jirgensons.

Tautas partiju Rīgas domē pārstāvēs Edmunds Krastiņš, Juris Dalbiņš, Sarmīte Pīka, Agnis Kalnkaziņš, Jānis Freimanis, Gints Liepaskalns.

No Krievu partijas ir ievēlēts Mihails Gavrilovs.

No Latvijas Zemnieku savienības ir ievēlēts Jānis Strazdiņš, bet Maiju Rubīnu vēlētāji ierindojuši saraksta pēdējā, 60.vietā. No Labklājības partijas visvairāk "plusu" ir savācis SIA "Vesemann būve" namdaris Jurijs Žuravļovs, kuru, acīmredzot, vēlētāji ir identificējuši ar partijas priekšsēdētāju Juris Žuravļovu, un olimpiskais čempions, bijušais volejbolists, bet tagad biznesmenis Pāvels Seļivanovs.

No Kristīgās demokrātu savienības Rīgas domē ir ievēlēts Kārlis Čerāns.

Darba partiju Rīgas domē pārstāvēs Aivars Kreituss.

No Latvijas Zaļās partijas ievēlēti ir Indulis Emsis un Ingmārs Līdaka. Nedaudz atpaliek Arvīds Ulme.

No Jaunās kristīgās partijas Rīgas domes deputāta mandātu saņems Maija Vimba.

Visvairāk "plusu" vēlētāji no Rīgas domes deputātiem ir devuši Andrim Ārgalim, kurš par apmēram 3000 apsteidz nākamo populārāko deputātu Daini Īvānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!