Ceturtdienas vakarā bijušais politiķis Ainārs Šlesers ar paziņojumu savos sociālajos tīklos netieši apliecinājis gatavību atgriezties politikā un startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās.

Jau iepriekš izskanējis, ka bijušais politiķis varētu dibināt partiju un startēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Lai gan portālam "Delfi" ar Šleseru sazināties neizdevās, par politiķa plāniem var spriest pēc ceturtdien vakarā viņa "Facebook" lapā publicētā aicinājuma līdzīgi domājošiem cilvēkiem pievienoties viņa komandai.

Publicētajā avīzē Šlesers pauž, ka ir gatavs uzņemties jaunās valdības veidošanu, savukārt savus domubiedrus aicinās papildināt partijas programmu ar idejām, kas jāpaveic kopā, "strādājot jaunajā Saeimā un vadot Latvijas jauno valdību".

"Ir jādara tāpat, kā to darīja ASV prezidents Donalds Tramps. Tramps pateica, ka Amerika ir pirmajā vietā, mums ir jāpasaka, ka Latvija ir pirmajā vietā," avīzē pauž politiķis.

Tāpat iezīmējušies Šlesera domubiedri. Avīzē atbalstu viņam pauž vairāki bijušie un esošie politiķi - Vilis Krištopāns, Jānis Jurkāns, Juris Radzevičs (GKR), Ainars Baštiks (GKR), kā arī vairākas citas sabiedrībā zināmas personības. Neviens no tiem publiski līdz šim gan gatavību pievienoties Šlesera politiskajam spēkam nav paudis.

Zināms, ka Šlesera komandai pievienosies Sandis Točs, kas līdz ar to pamet Saeimas deputāta Alda Gobzema dibinātās partijas "Likums un kārtība" valdes locekļa amatu, paziņojis Gobzems.

Šlesers iepriekš noliedzis iespēju pievienoties paša savulaik slavētā Saeimas deputāta Alda Gobzema pārstāvētajai partijai "Likums un kārtība".

Kā ziņots, kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību uzņēmējiem un bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Šleseram.

Bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā arī uzlikts arests Šlesera uzņēmumu daļām.

Līdz ar informācijas par apsūdzībām nākšanu klajā Šlesers paziņoja, ka "nopietni apsver" atgriešanos Latvijas politikā, kuru viņš savulaik pameta pēc pāris nesekmīgiem startiem vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!