Foto: “TietoEvry” publicitātes foto
Virtuāla telpa, kurā satiekas terapeits un pacients, pat ja abi atrodas katrs savā pasaules malā – tāda ir Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "TietoEvry" iecere. Šāds virtuālās realitātes kabinets, iespējams, risinātu trūkstošo speciālistu problēmu, padarītu terapiju pieejamāku un jauniešiem tuvāku, kā arī ļautu paveikt to, kas realitātē nav iespējams, piemēram, modelēt strespilnas situācijas. Lai gan virtuālās realitātes iespējas jau izmanto mentālās veselības nozarē, Latvijā topošais projekts ir unikāls.

"Visticamāk, būsim vieni no pirmajiem. Līdz šim viss attīstījies tādā virzienā, kur izstrādā gatavas terapeitiskās intervences, bet mēs gribam redzēt, kā tas strādā virtuālās realitātes telpā, kurā cilvēki nāk kā uz psihoterapijas centru, tikai nevis atverot durvis, bet uzliekot brilles. Tādā veidā, cik zināms, to nedara neviens pasaulē," stāsta Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs.

63% Latvijas jauniešu atzīst, ka viņu mentālā veselība ir pasliktinājusies pandēmijas laikā un ikdienā nākas sastapties ar nomāktību, depresiju, grūtībām mācīties, uzmācīgām domām vai ir aizkaitināmību, liecina Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra veiktais pētījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!