Atzīmējot Latvijas proklamēšanas dienu, Latvijas vēstniecība Igaunijā rīkos vairākus kultūras pasākumus, informē Ārlietu ministrijas preses centrs.
Svētku atzīmēšana sāksies otrdien Igaunijas Nacionālās bibliotēkas konferenču zālē, kur varēs noskatīties dokumentālo filmu "Jaunie laiki Šķērsielā". Igaunijā tā būs filmas pirmizrāde. Pirms filmas ar situāciju Latvijas dokumentālajā kino iepazīstinās Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra direktors Bruno Aščuks.

15.novembrī Ērika Ādamsona muzejā tiks atklāta plaša Kārļa Padega gleznu un zīmējumu izstāde "Rīgas dendijs un autsaiders". Kārļa Padega vārds igauņu māksliniekiem un mākslas zinātniekiem nav svešs, tomēr šī izstāde ļaus tuvāk iepazīties ar izcilā latviešu mākslinieka darbiem, norāda ministrija.

Izstādes veidotājs mākslas zinātnieks Jānis Kalnačs, kurš jau ilgus gadus pēta Kārļa Padega daiļradi, šai izstādei ir sagatavojis apjomīgu katalogu, kas ir tulkots angļu un igauņu valodā.

Bez Padega darbiem un materiāliem par mākslinieka dzīvi muzejā ir iekārtota arī seno fotogrāfiju izstāde par 20. - 40.gadu Rīgas kultūras dzīvi.

16.novembrī Latvijas vēstniecība Tallinā rīkos gadskārtējo oficiālo Latvijas gadadienas pieņemšanu, savukārt 18.novembrī Latvijas vēstniecības Igaunijā telpās notiks tradicionālā tikšanās ar Igaunijā dzīvojošajiem latviešiem.

Svētku atzīmēšana turpināsies 22.novembrī, kad "Hansapank" izstāžu zālē tiks atvērta plaša latviešu modernās mākslas izstāde "Distance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!