Foto: Shutterstock

Dzinējmedību laikā Viljandi apriņķī Igaunijā divus medību suņus ielencis vilku bars. Vienam sunim izdevies aizbēgt, bet četrgadīgam Karēļu aļņu sunim Igoram nepaveicies – vilki to nogalinājuši un daļēji apēduši, sociālajos tīklos ziņo žurnāls "Medības".

Tiek lēsts, ka barā kopā bijuši vismaz desmit plēsēju.

Arī Igaunijā mežacūku populācija ir ievērojami samazināta, medības kļūst arvien sarežģītākas, tādēļ medību suņu izmantošana ir svarīga, lai izpildītu valsts noteiktos limitus. Tomēr stabilā vilku populācija šo uzdevumu padara īpaši grūtu, apdraudot medību suņu dzīvības, norāda žurnāls "Medības".

Izdevums atgādina, ka arī Latvijā arvien biežāk izskan ziņas par gadījumiem, kad vilki uzbrūk ne tikai medību suņiem, bet arī mājas suņiem.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts meža dienestā, 22. janvārī līdz ar 280 vilku nomedīšanu ir beigusies 2020./2021. gada vilku medību sezona Latvijā. 280 vilki bija pieļaujamais vilku nomedīšanas apjoms, kādu šosezon bija noteicis dienests.

Latvijā pieļaujamais vilku nomedīšanas apjoms tiek noteikts katru gadu. Mūsu valstī vilks ir īpaši aizsargājama ierobežoti izmantojama suga, kuru drīkst medīt stingri noteiktos apjomos, vienlaikus saglabājot labvēlīgu vilku populācijas stāvokli.

Šosezon visvairāk vilku tika nomedīts Ziemeļkurzemes virsmežniecībā (49 dzīvnieki), kam seko Sēlijas virsmežniecība ar 40 nomedītiem vilkiem un Ziemeļaustrumu virsmežniecība ar 35 nomedītiem vilkiem. Vismazāk vilku (7 dzīvnieki) tika nomedīts Rīgas reģionālajā virsmežniecībā.

Medību noteikumi nosaka, ka vilkus medību sezonas laikā drīkst medīt no 15. jūlija līdz noteiktā nomedīšanas apjoma sasniegšanai, bet ne ilgāk par 31. martu. Iepriekšējā gadā vilku medību sezona noslēdzās 15. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!