Foto: DELFI
Igaunijas finanšu ministrs Jirgens Ligi piektdien paziņoja, ka eiro zonai vajadzētu padomāt par noteikumiem, ar kādiem valstis varētu izstāties no vienotās valūtas zonas, un uzsvēra, ka šādu ideju viņš esot paudis jau pirms diviem gadiem.

"Nosacījumus izstājai no eiro zonas izstrādās ne jau Igaunija, bet eiro zona, un tas, šķiet, bija 2010.gads, kad es teicu, ka par tiem vajadzētu padomāt. Patiesībā Somija, Igaunija un pārējās 15 eiro zonas dalībvalstis ir vienlīdz aizņemtas, lai eiro zonu savestu kārtībā, nevis to sašķeltu," Ligi teica aģentūrai BNS.

"Eiro zona ir lēmums, nevis dabiska parādība, tās sašķelšanās ir tukša metafora, jo nekas nenotiek pats no sevis, viss ir balstīts uz lēmumiem," viņš pastāstīja.

Runājot par Somijas ārlietu ministra Erki Tuomiojas apgalvojumu, ka viņa valsts gatavojas eiro zonas sabrukumam, Ligi atzina, ka tas "dod arvien vairāk iespēju interpretācijai, tādēļ nav jēgas par to runāt".

"Pastāv risku novērtējums un zināšanas, kā uz tiem iespējams reaģēt," sacīja Igaunijas finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas laikrakstā "Daily Telegraph" piektdien publicētā intervijā norādīts, ka Somijas ārlietu ministrs Erki Tuomioja brīdinājis, ka valstij ir jābūt gatavai eiro sabrukumam, tomēr vēlāk ministrs apsūdzēja britu laikrakstu par maldinoša virsraksta publicēšanu, savukārt Somijas Eiropas Savienības (ES) lietu ministrs Aleksandrs Stubs noliedza, ka Tuomiojas teiktais atspoguļo valdības pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!