Igaunija un Latvija nākamtrešdien, 12.martā, ar ASV parakstīs saprašanās memorandu par bezvīzu režīma ieviešanu, preses konferencē piektdien paziņoja Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips.
Nākamnedēļ Igaunijā viesosies ASV iekšzemes drošības ministrs Maikls Čertofs, kurš 12.martā parakstīs attiecīgo vienošanos.

No Igaunijas puses vienošanos parakstīs iekšlietu ministrs Jiri Pihls.

Paredzēts, ka līdzīgu memorandu ASV tajā pašā dienā parakstīs arī ar Latviju, sacīja Ansips.

Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) sacīja, ka Latvijas puse kopā ar ASV pārstāvjiem vēl aizvien turpina darbu pie saprašanās memoranda izstrādes.

Ministrs uzsvēra, ka sarunu process vēl nav pilnībā noslēdzies, tādēļ viņš vēl nevarot ar pilnu pārliecību sacīt, ka saprašanās memorands par bezvīzu režīma ieviešanu tiks parakstīts 12.martā.

Pēc politiķa teiktā, saprašanās memorands ir liela apjoma dokuments, kurā tiek fiksēti jautājumi par ceļošanas dokumentiem, informācijas apmaiņu, pazaudētajām pasēm, drošību u.tml.

Riekstiņš gan dokumentu vērtēja ne tikai kā tehnisku vienošanos, bet arī kā politisku apņemšanos. "Saprašanās memorands ir pirmais solis ceļā uz bezvīzu režīmu," sacīja ministrs.

No Latvijas puses saprašanās memorandu varētu parakstīt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!